Directeurswisseling op Gummarusschool

STEENBERGEN – Wietse Visser is met ingang van 1 januari de nieuwe directeur geworden van de Gummarusschool. De 34-jarige Steenbergenaar was hier al adjunct en volgt de Welbergse Els Kooijmans (46) op, die de overstap maakt naar het College van Bestuur van de Lowys Porquinstichting.

Bij deze scholenkoepel is ook de Gummarusschool aangesloten. De oorspronkelijk uit Dordrecht afkomstige Kooijmans kwam in 2006 als zij-instromer in het onderwijs terecht en voor de klas te staan op de Maria Regina. Vervolgens werd zij directeur van de inmiddels gesloten Fatimaschool op De Heen en begin 2012 volgde ze Ton Rijk op als directeur van de Gummarusschool. 

,,Voor de klas kun je iets betekenen voor een groep kinderen, als directeur ben je beleidsmatig bezig en kun je vanuit je eigen visie iets betekenen voor alle leerlingen van je school. Dus als ik voor 6500 kinderen iets kan betekenen, dan laat ik ook die kans niet liggen,’’ licht Kooijmans haar drijfveer toe om het ‘hogerop’ te zoeken.

Op de Gummarusschool introduceerde ze het ‘betekenisvol leren’, waarbij veel meer verantwoordelijkheid bij de leerlingen zelf wordt gelegd. Wietse Visser – die zijn onderwijsloopbaan begon op De Grebbe in Bergen op Zoom – was nauw bij deze ontwikkeling betrokken en kan de nieuwe manier van werken alleen maar onderschrijven. De nieuwe directeur zat als kind bij vier van zijn huidige collega’s in de klas. ,,Het is bijzonder, maar zeker ook vertrouwd om te werken op je ‘eigen’ basisschool,’’ zo stelt hij.