Directeur en kleuterjuf nemen afscheid van Maria Regina “We zijn trots op hoe cultuureducatie een vaste plek op school heeft gekregen”

STEENBERGEN – Directeur Eric Graafmans en kleuterjuf Karin van Bergeijk straalden woensdagochtend van oor tot oor. Het echte moment van afscheid moet nog komen, dus deze dag was vooral bedoeld als een feestdag voor het tweetal en alle collega’s en kinderen op school. En dat lukte, want het thema muzikale picknick was een schot in de roos.

Eric Graafmans (64), 11 jaar directeur op de Maria Regina, speelde onder andere in de Persi Swing Collective Bigband. Contrabas is zijn muzikale liefde waar hij na zijn pensioen meer tijd aan wil besteden. Vandaar dat het thema van de feestdag ‘Muzikale picknick’ was. Onder leiding van muziekvereniging Volharding werden er in elke klas workshops gegeven. De resultaten worden vrijdag opgevoerd voor de hele school.

“Haal het statische uit de lessen”

Het paste ook perfect in het straatje van juf Karin van Bergeijk (56), want zij is de kartrekker geweest van het integreren van cultuureducatie op school. Als cultuurcoördinator heeft ze samen met collega’s ervoor gezorgd dat cultuur als een rode draad door de school loopt. Achter een stuk van de prachtige taart, gemaakt door collega juf Jessica, vertelt ze hoe het haar werk een enorme impuls heeft gegeven. “Het gaat niet om losse activiteiten, maar juist hoe je op een creatieve manier invulling kan geven aan lessen die normaal statischer zijn. Dus rekenen met muziek, of met hoeveelheden die in een recept worden genoemd. Kinderen hebben die beweging ook nodig. Bovendien ontdek je met dat plezier in leren sneller het talent van kinderen, wat ook het motto van de school is: ‘Ieders talent een toekomst’.

In de ledeneditie van Steenbergse Courant van deze vrijdag 9 juli staat hierover een uitgebreid artikel door Nicole van de Donk met meer informatie.
Word lid van Steenbergse Courant en ontvang de krant elke week in de bus. Daarnaast krijgt u de krant wanneer u dat wenst ook gratis digitaal toegestuurd.

Foto’s: Directeur Eric Graafmans en juf Karin van Bergeijk verlaten de Maria Reginaschool. Het afscheidsfeestje wordt vandaag afgesloten met een gezamenlijke picknick en presentaties van de muziekworkshops.
Foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse CourantBeelden bij dit artikel