Diomedon organiseert nieuwe loopcursus voor beginners

STEENBERGEN – Maandag 16 september start sportvereniging Diomedon met een loopcursus voor beginners. Gedurende 12 weken worden beginners die willen leren hardlopen begeleid volgens de zogenaamde Souplessemethode. Daarmee leren ze hoe ze met minder inspanning sneller kunnen lopen.

De loopcursus start op maandagavonden tussen 19:00 en 20:00 uur. Na de 12 weken en de begeleiding in conditie en looptechniek zijn de deelnemers in staat om 5 kilometer aaneengesloten te lopen. Om dat te bewijzen wordt de cursus afgesloten met een vijf kilometer loop op de atletiekbaan. Ook wordt tijdens de cursus gewerkt aan de houding (corestability) en wordt aandacht besteed aan schoeisel, kleding en voeding. Naast de cursusavonden krijgen de deelnemers een trainingsschema mee voor de rest van de week.

Aanmelden

De kosten van de cursus bedragen 35 euro, die voor aanvang voldaan moeten worden. Voor aanmelding kan op de site diomedon.nl een inschrijfformulier worden gedownload. Een mailtje sturen met contactgegevens naar jokedekock@home.nl kan ook. Bij haar kunnen belangstellenden ook terecht met verdere vragen.
Bij aanvang en aan het eind van de cursus kunnen deelnemers geheel vrijblijvend hun fysieke gesteldheid laten bepalen.