Diomedon kijkt terug op bijzonder geslaagd toernooi beachvolleybal

STEENBERGEN – Ze kunnen weer met dikke tevredenheid terugkijken: de organisatoren van het inmiddels 26e beachvolleybal toernooi. Zon overgoten, soepel verlopen en heel gezellig.

Al na carnaval zijn de zes leden van het organiserend comité er mee bezig geweest. Bijwerken van het draaiboek, uitnodigen van de mogelijke teams en vergunningen regelen. Voorzitter Juliën van Meer – met JVM tuinen de hoofdsponsor – secretaris Wim Visser en de bestuursleden Peter Delfos, Patrick Bos en Anja Huijsmans hebben inmiddels voldoende ervaring. En ze kunnen rekenen op de steun van een trouwe schare vrijwilligers die als het nodig is de handen uit de mouwen steken. Dat moest gisterochtend zeker: om zes uur startten de werkzaamheden, om 11:00 uur was de Markt in gereedheid. Vervolgens konden 80 teams aan de bak. In 2 sessies tussen 12:30 en 21:00 uur werden alle wedstrijden keurig volgens schema afgewerkt.

"We zijn blijkbaar een populair toernooi. Al snel waren we compleet volgeboekt. Dat is toch heel bijzonder. Dit jaar echter weinig tot geen jeugd, maar des te meer recreatie- en westrijdteams", zo vertelde Anja Huijsmans. Zij kon met haar medeorganisatoren en alle ingeschakelde vrijwilligers tevreden constateren dat alle moeite ook dit jaar niet voor niets was geweest. Ze kregen ook de steun van de weergoden. Een zonovergoten wedstrijddag kenmerkte het toernooi. Er stond wel aardig wat wind, maar dat mocht de pret niet drukken. En gezellig was het zeker op de Steenbergse Markt.

fotografie en tekst: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl