Dintelstampers hard op weg naar Roparun 2017

DINTELOORD – De laatste tijd zijn ze niet meer te missen, de Dintelstampers. Zowel bij de doorkomst van de Roparun in Dinteloord als bij de Suikerstadmars gaven de leden van het nieuwe Dinteloords/Stampersgats Roparunteam acte de présence. Door anderen te helpen en eigen activiteiten op te gaan zetten hopen de Dintelstampers zoveel mogelijk geld binnen te halen om hun deelname aan Roparun 2017 mogelijk te maken.

Stuwende kracht achter de Dintelstampers is Lisanne van Luyk. Als lid van het Steenbergse Roparunteam ‘Door Dik en Dun’ legde de 21-jarige Dinteloordse de route van Parijs naar Rotterdam zelf al twee keer met de fiets af.

Enthousiaste reacties

Gesterkt door haar positieve ervaringen, nam Lisanne zich voor om in 2017 weer aan de Roparun deel te nemen, ‘maar dan met een Dinteloords/Stampersgats team’. Vriendin Rinske van Roosendaal reageerde direct enthousiast op Lisanne’s plannen. De twee besloten een Facebookpagina aan te maken en daarop kwamen binnen de kortste keren volop positieve reacties binnen. Ook meldden zich spontaan belangstellenden aan.

,,Omdat de Roparun zowel fysiek als mentaal zwaar is, hebben we onze teamleden op bepaalde zaken geselecteerd. Zo moeten fietsers en verzorgers minimaal 16 jaar oud zijn en lopers zelfs 18 jaar. Ook verwachten we van de lopers dat ze minimaal een marathontraining gelopen hebben,’’ aldus Lisanne.

Kinderen met kanker

Hoewel de Roparun in eerste instantie een lichamelijke inspanning is, er moet immers ruim 500 kilometer binnen drie dagen afgelegd worden, heeft de estafettetocht van Parijs naar Rotterdam voor Lisanne een diepere betekenis. ,,Tijdens mijn studie heb ik stagegelopen op een school waar ook kinderen met kanker op zaten. Ik vond het soms erg moeilijk om te zien hoezeer zij worstelden met hun slopende ziekte. Deze ervaringen maakten mij vastbesloten om zoveel mogelijk geld in te zamelen om het leven van deze leerlingen nog zo aangenaam mogelijk te maken.’’

Sponsoring

Voordat de Dintelstampers aan de Roparun mee kunnen doen, zijn ze verplicht om minimaal 2500 euro binnen te halen met de verkoop van loten. Daarnaast zijn sponsors noodzakelijk om de overige kosten van het team te dekken, zodat alle inkomsten naar het goede doel kunnen.

,,We zijn actief bezig om sponsoren te vinden. Dit doen we door allerlei acties op touw te zetten. Onze hulp tijdens de Suikerstadmars en -tour is daar een mooi voorbeeld van,’’ vertelt Lisanne.

Hoewel de geldinzameling voorspoedig verloopt, zijn de Dintelstampers er nog lang niet. De komende tijd zullen ze daarom volle goede moed doorgaan met nieuwe acties.

Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het team, kan zich via dintelstampers@gmail.com aanmelden voor de nieuwsbrief en/of de Facebookpagina van de Dintelstampers ‘liken’.