Dinteloordse ‘Vlinderidylle’ ingezaaid

DINTELOORD – Het is moeilijk voor te stellen dat de bruine vlakte bij landgoed Westcreecke in Dinteloord over een paar maanden een kleurrijk bloemenparadijs voor vlinders en bijen zal zijn. Woensdagmorgen werden tijdens de eerste echte regen sinds een lange tijd de zaden gestrooid van waaruit ‘de Vlinderidylle’zal ontkiemen.

De Vlinderidylle is een burgerinitiatief van Machiel en Anja van Wouwe dat onder meer met medewerking van de dorpsraad, landgoed Westcreecke en met een subsidie uit het initiatievenfonds van de gemeente Steenbergen gerealiseerd kan worden.

Wandelpad

Afgelopen november namen de leerlingen van de Regenboogschool het voorzaaien al voor hun rekening. Voor hen wordt de idylle een belangrijke bron van kennis worden over natuur en biodiversiteit. Door het 2500 vierkante meter grote gebied loopt een wandelpad zodat de dorpsbewoners in de toekomst van dichtbij kunnen genieten van de flora en de fauna.

Maaien noodzakelijk

De gemeente Steenbergen neemt het stukje nieuwe natuur op in het maaibestek. “Mensen moeten zich er wel van bewust zijn dat maaien nodig is,” licht Ernst Verwer van Westcreecke toe. ”Anders volgen de ontwikkelingen de natuurlijke weg en wordt de bloemenwei, grasland om uiteindelijk een bos te worden. Dat willen de initiatiefnemers natuurlijk niet en dus is maaien noodzakelijk.”

Erik van der Heijden van HTO Tuinontwerp verleende medewerking aan het inzaaien van de Vlinderidylle. Dat gebeurde grotendeels machinaal maar voor het optimale resultaat gaat er niets boven een ambachtelijke afwerking.

Door: Dasja Abresch