Dinteloordse Team WillU Fysio doet mee aan ColSensation voor het Hospice

DINTELOORD – Op zaterdag 17 september neemt het Dinteloordse team WillUFysio deel aan de ColSensation: een evenement van Stichting Team Doelbewust uit Roosendaal om geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding en voor regionale goede doelen die aan kanker gerelateerd zijn. Zo bestijgt het vijftienkoppige WillU-team de Mont Ventoux ten bate van de hospice in Roosendaal. Op zaterdag 3 juli organiseren de teamleden een wandel- en fietsevenement waarvan de volledige opbrengst naar het goede doel gaat.

“Er is gekozen voor de hospice omdat we weten hoe belangrijk deze voorziening is voor mensen die in de laatste fase van hun leven zijn,” vertelt Carlo Baas, een van de teamleden. “Als team willen we een steentje bijdragen aan de aankleding van de hospice omdat daarvoor geen geld is binnen het normale budget.” Niet al het geld gaat naar dit goede doel. Een deel van de opbrengst van ieder team wordt ingezet om het onderzoek naar kanker te financieren.

Ervaringen

Het team van WillU fysio, dat voor de vierde keer deelneemt aan de ColSensation, bestaat uit medewerkers en cliënten van de Dinteloordse praktijk.  Wat hen verbindt zijn de gemeenschappelijke ervaringen met kanker. Ieder lid van de groep heeft een eigen verhaal. Een verhaal van verlies en overwinning en soms van beiden.

“Het wordt afzien”

De deelnemers gaan te voet (wandelen of rennend), met de mountainbike of met de wielrenfiets de gevreesde Mont Ventoux te lijf. Een afstand van 22 kilometer met een stijgingspercentage van 10%. Da’s niet flauw. Deelnemer Carlo Baas heeft zich ter voorbereiding de benen uit het lijf gelopen, maar weet dat het bij lange na niet genoeg is om de tocht probleemloos af te leggen. “Het is niet te trainen. We hebben geen bergen in deze omgeving. Ik heb gewoon geaccepteerd dat het afzien wordt.” De Dinteloorder is er desalniettemin van overtuigd dat hij het gaat halen. “Het moet. Mijn vader is in 2004 overleden aan kanker en ik heb het gevoel dat ik niet genoeg voor hem heb kunnen doen tijdens zijn ziekbed. Ik woonde verder weg en mijn oudste zoon werd dat jaar geboren. De ColSensation wordt een afsluiting van het gevoel tekort geschoten te hebben. Deze tocht doe ik echt voor mijn vader dus opgeven is geen optie.”

Uitdaging

Om geld in te zamelen worden er tal van acties georganiseerd. Dat bleek een uitdaging in een coronajaar, maar nu de versoepelingen de goede kant opgaan, kan er gelukkig weer wat meer. Zo ook de activiteit van 3 juli aanstaande. In totaal zijn er drie wandeltochten met een afstand van 5, 10 en 20 kilometer en een fietstocht van 30 kilometer. Voor de kinderen is er bovendien nog een puzzeltocht van 5 kilometer.

De kosten voor deelname bedragen 5 euro per persoon en 15 euro voor een gezin. Opgeven kan tot 30 juni via teamwillufysio@gmail.com. Na inschrijving ontvangen de deelnemers verdere details. Alle routes lopen door de gemeente Steenbergen.

[ door Dasja Abresch ]