Dinteloordse neemt Marskramer Steenbergen over

STEENBERGEN – De voorgenomen sluiting van Marskramer in Steenbergen is van de baan. Per 4 januari is Mikhayla van Holten(24) uit Dinteloord de nieuwe franchisenemer. Zij bruist van de energie en zet de ervaring in die ze heeft opgedaan bij H-Blok in Dinteloord – de winkel van haar moeder Silvia – om Marskramer Steenbergen weer te laten bloeien. “We gaan er hier echt wat moois van maken”, stelt de jonge onderneemster vastbesloten.

Ze begint haar verhaal met te vertellen dat ze blij is met de kans om van Marskramer Steenbergen weer een bloeiende winkel te maken en komt al snel op de situatie van het voormalige personeel. “De medewerksters die hier eerst werkten hebben ervoor gekozen om niet mee over te gaan. Een aantal van hen had overigens al een andere baan gevonden in verband met de voorgenomen sluiting.”. Hierdoor is ze druk doende met het samenstellen van een nieuw team.

Uitdaging

De reden dat ze de winkel in de Kaaistraat heeft overgenomen is dat ze het als een prachtige uitdaging ziet om er een heel prettige winkel van te maken. Wie de Marskramer nu binnenkomt ziet meteen al veranderingen.

Allereerst worden ze plezierig tegemoet getreden en straalt de servicebereidheid van de jonge onderneemster af. “Ik vind het heerlijk om mijn klanten van dienst te zijn. Dat gaat zeker lukken met het Marskramerassortiment, dat ik flink ga uitbreiden. Vooral met speelgoed, maar ook met woonaccessoires. Die hebben we in Dinteloord bij H-blok ook en dat vinden de klanten een pluspunt. Door de samenwerking met H-blok hebben we overigens belangrijke voordelen. We kunnen daardoor een uitgebreid speelgoedassortiment gaan bieden en daarnaast is het handig wanneer bepaalde producten even niet voorradig zijn. Die halen we dan vanuit Dinteloord en kunnen we vervolgens snel leveren”.

Ervaring

De ervaring vanuit H-BLOK is voor de jonge onderneemster belangrijk. Ze werkte naast haar opleiding in de weekenden al in deze winkel en toen moeder Silvia door een val van de trap haar hiel verbrijzelde en lange tijd uit de roulatie was, verving dochter Mikhayla haar. “Ik weet door alle ervaring heel goed wat klanten belangrijk vinden. Daarnaast ken ik de producten goed en kan dus goed adviseren”.

Aanpassingen

De winkel in de Kaaistraat heeft meteen al een aantal aanpassingen gekregen. “Zaken die het overzicht danig belemmerden heb ik weggehaald. Dat geeft meteen al een ander zicht. De gangpaden zijn verbreed en zo veel beter toegankelijk voor rolstoelers. Ik heb ook een etalage ingericht met woonaccessoires. Dat is aantrekkelijk voor de passanten, die zien leuke producten die we op dat gebied verkopen. En we hebben meteen veel meer speelgoed besteld, want daar is in Steenbergen zeker vraag naar. De komende periode gaan we de winkel verder opknappen en er zal ook een nieuwe routing komen. Daarnaast wordt het Marskramer assortiment weer compleet gemaakt en zullen we nog beter gaan inspringen op de vraag van de lokale consument. Tijdens de carnaval zijn we gesloten en zullen we een aantal zaken intern opknappen”.

Ruimere openingstijden

Er zijn al meer veranderingen: “We zijn voortaan op maandagochtend ook geopend. Om deze te promoten houden we de komende periode een leuke maandagochtend actie. Wie tussen 9:00 en 12:00 uur een aankoop doet, naam en telefoonnummer op de kassabon schrijft en deze bij ons inlevert maakt kans om het bedrag van de aankoop volledig terug te krijgen. Uit de ingeleverde kassabonnen wordt steeds een winnaar getrokken”. Ook zal Marskramer Steenbergen op vrijdagavonden geopend zijn tot 20:00 uur en is de openingstijd op maandag tot en met donderdag uitgebreid naar 18:00 uur. Zaterdags zal de winkel om 17:00 uur sluiten.