Dinteloordse kunstenares Karin Starmans richt bijzonder kerstetalage in

STEENBERGEN – In het pand Kaaistraat 41 zijn via de kijkdoos formule van kunstforum de komende periode prachtige iconen te zien van Madonna met Kind gemaakt door Karin Starmans.

Sandra Houtepen-Strong van het Kunstforum belicht de kunstenares in het kort: “Karin Starmans werd in 1954 geboren in het Gronings plaatsje Wildervank. Na te zijn opgegroeid in Rotterdam ging zij in Vlissingen wonen. Een stad die destijds, aangewakkerd door een stevige westenwind, bol stond van kunst en cultuur. Karin Starmans speelde daar toneel bij de Zeeuwse Komedie, deed mee aan het beruchte straattheater festival en na haar regie opleiding regisseerde zij theater stukken en organiseerde zij kunst projecten. Ook volgde ze een studie aan de Academie voor Schone kunsten in en ging schilderijen en beelden maken. Met het plotseling overlijden van haar zoon in 1999 veranderde haar wereld voorgoed. De emoties en energie kregen  een andere richting. In 2007 verhuisde ze naar Dinteloord en boorde ze samen met haar man, Rob Vierboom, nieuwe mogelijkheden aan. Ze deed weer mee aan groeps- en solo exposities, organiseerde die ook zelf. Haar werk kreeg weer kleur, humor en spanning”.

Lege etalages gevraagd

Ook doet Houtepen een oproep aan eigenaars van leegstaande etalages of panden. Ze vraagt hen zich te melden via www.kunstforum.nu  en zo het forum de kans te geven om een dergelijke etalage aantrekkelijk te maken. Ook lokale kunstenaars die graag hun werk aan publiek tonen worden gevraagd om zich te melden via: steenbergen@kunstforum.nu