Dinteloordse kinderen vermaken zich uitstekend tijdens 45e kindervakantieweek

DINTELOORD – De 45e kindervakantieweek in Dinteloord verloopt uitstekend. Konden de circa 180 kinderen die er aan deelnemen zich de afgelopen ochtenden volledig uitleven bij de knutselstands en tijdens het zagen, timmeren en bouwen in de ruime Petrus en Pauluskerk, gistermiddag genoten ze van een space-spellencircuit op het plein van de Petrus en Paulusschool. Vandaag maken de kinderen onder begeleiding van de Kindervakantieweek-vrijwilligers een trip naar het eiland Tiengemeten.

Het spelcircuit was gevormd rond het thema van deze week: ‘De Ruimte In’. Met tal van spelletjes en ook konden de kleintjes zich – al dan niet vermomd als een alien of verkleed als ruimtevaarder – laten fotograferen. Het weer werkte mee, al was het krachtige zonnetje en de temperatuur pittig. “We zijn nog net niet gesmolten”, zo liet de energieke medeorganisator Elvira Vlamings enthousiast weten. Zij was het ook die de dag vervolgens met de in het kerkgebouw verzamelde kinderen op stimulerende wijze afsloot. De winnende ploegjes mochten vervolgens een leuk prijsje van de prijzentafel kiezen en daarna ontvingen de kinderen hun alien-diploma.

TienGemeten

Vandaag gaan de deelnemers aan de kindervakantieweek op reis naar het eiland de TienGemeten in het Haringvliet. Hier kunnen ze volop plezier beleven in het natuurpark, onder meer met het bouwen van vlotten. De reis van en naar het eiland alleen al is voor de kleintjes al heel spannend: de oversteek naar het eiland wordt met het pontje gemaakt.

Op bezoek

Morgenochtend komen de ouders van de kinderen een kijkje nemen bij alle bouwsels en knutsels die deze week zijn gemaakt. En ook de bewoners van De Nieuwe Haven komen op bezoek. Zij zullen vast genieten van het smakelijke gebakje bij de koffie. Deze feestelijke traktatie is vanwege het 45-jarig jubileum van de kindervakantieweek.

De kinderen zelf zullen zich losdansen tijdens de disco. Die is ’s middags voor de allerkleinsten tot 7 jaar en ’s avonds voor de wat oudere kinderen.

Afsluiting

Morgen, vrijdag is het al weer de laatste dag van dit jaarlijkse evenement. Dan helpen de kinderen mee met het afbreken van alle bouwsels. Tot slot wordt de week afgesloten met het frietjes eten. Want die traditie mag natuurlijk niet ontbreken.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl