Dinteloordse kinderen genieten van de Kindervakantieweek

DINTELOORD – De organisatie van Kindervakantieweek Dinteloord kan alvast terugzien op twee geslaagde dagen, waarin de kleintjes (4 tot en met 7 jaar) zich heerlijk konden uitleven. Twee dagen lang werd er geknutseld, getimmerd en gebouwd in en rond de door familie De Kreij beschikbaar gestelde schuur aan de Stoofdijk 98. Morgenochtend worden de deelnemers tussen 10:00 en 12:00 uur verwacht op de velden van vv Prinsenland. Dan barst het ‘Spel- en Stuiterchaos’ los. Vanaf woensdagmiddag tot en met vrijdag komen de jongeren van 8 t/m 13 jaar aan de beurt.

“Het is echt heel leuk om te doen. Zeker ook omdat we een heel leuk team hebben”, stelt voorzitter Ingrid van Bezooijen. “We mochten deze dagen 135 deelnemers verwelkomen. De eerste twee dagen stonden in het teken van het huttenbouwen en knutselen met tussen de middag lunch op de boerderij. Maandag hadden we ook speurtocht de Kippenren en vandaag stonden de Zomerse Boerderijspelen op het programma. De lunch bestond maandag uit pannenkoeken, terwijl de kleintjes hun trek deze middag hebben gestild met een broodje knakworst.”

Corona-veilig

Dit jaar zijn de kleintjes gesplitst van de grotere kinderen. “Hierdoor kunnen we voor wat corona betreft veiliger werken. Dit jaar hebben we er voor gekozen om een Kiss & Ride zone in te richten waarbij de kinderen door de ouders werden afgezet. De ouders mochten dit jaar dan ook niet mee naar binnen. Doordat de kinderen de lunch hier op de boerderij gebruikten was veel verkeer heen en weer niet nodig. Hopelijk zijn we volgend jaar helemaal van corona af en kan het weer worden als vanouds.”

Programma oudere kinderen

Vanaf woensdagmiddag draait het programma voor de oudere kinderen. Zij beginnen op de voetbalvelden van vv Prinsenland en gaan donderdag en vrijdag eveneens knutselen en huttenbouwen. Donderdag is het ook hossen in de bossen-speurtocht en vrijdag wordt het Knotsgekke Gekleurde Sokkenspel gespeeld. Het lunchen gebeurt ook op de boerderij: donderdag een broodje hamburgers en vrijdag smakelijke frieten.

“Deze week wordt voor de 49e maal de Kindervakantieweek gehouden. Dat betekent dat we volgend jaar een jubileum hebben met de vijftigste editie. Dan gaan we helemaal knallen en wordt het een superfeest”, zo beloofd Ingrid van Bezooijen namens haar team dat bestaat uit de vaste krachten Elvira Vlamings, Kelly van Slobbe, Esmeralda Bos, Carline Verwey en Sjoerd den Braber. De zeven KVW-ers konden dit jaar rekenen op de inzet van een flink aantal vrijwilligers en daar waren ze heel blij mee.

[ tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant ]

Beelden bij dit artikel