Dinteloordse jeugd kan genieten van 46e ‘Kindervakantieweek’

DINTELOORD – Het kan haast niet anders of de kinderen van Dinteloord en omgeving kijken reikhalzend uit naar volgende week. Dan gaat van 13 tot en met 17 augustus de inmiddels 46e ‘Kindervakantieweek’ van start. En dat wordt een weekje van knutselen, hutten bouwen, disco en zwemspellen dat zijn weerga niet kent.

Voorzitter Ingrid van Bezooijen laat weten dat de Kindervakantieweek dit jaar het thema ‘Gedoe in de rimboe’ heeft meegekregen en dat ze met haar team vrijwilligers weer een aantrekkelijk programma in elkaar heeft gezet, dat voldoende elementen bevat die de deelnemertjes aan de jungle zullen doen denken. De meeste activiteiten zullen evenals vorig jaar plaatsvinden in de voormalige Petrus en Pauluskerk aan de Westvoorstraat. De week is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 13 jaar.

Maandagochtend 13 augustus wordt gestart. Dan zullen de deelnemende kinderen tussen 9:30 en 12:00 uur zowel gaan knutselen als hutten gaan bouwen. Die middag begint om 13:30 uur de junglerace voor de kleintjes van 4 tot en met 7 jaar, terwijl de oudere kinderen zich kunnen uitleven tijdens de Whats app Safari.

Krokodillen en Piranha’s

Dinsdagochtend is het opnieuw huttenbouwen geblazen en ’s middags gaan de deelnemers naar het zwembad voor een ontmoeting met krokodillen en piranha’s.

Woensdag kunnen de kinderen deelnemen aan het verrassingsuitje dat tussen 9:30 en 15:30 uur plaatsvindt.

Bezoek

Donderdagochtend kan verder worden gebouwd en ook dan is het knutselen geblazen. Die dat komen eerst bewoners uit het verzorgingshuis De Nieuwe Haven op bezoek, terwijl vanaf 11:30 uur ook de ouders een kijkje kunnen komen nemen.

Donderdagmiddag staat in het teken van een disco. Die is voor de kinderen van 4 tot en met 7 jaar tussen 13:30 en 15:30 uur. De oudere kinderen komen vanaf 19:30 uur aan hun trekken. Die avond duurt de disco tot 22:00 uur.

‘Frietjes eten’

Vrijdag is de slotdag van de Kindervakantieweek. Eerst is het knutselen geblazen en wordt de bouwhoek opgeruimd. Aansluitend is de prijsuitreiking en volgt een verrassingsactiviteit. Daarna wordt er – en dat is inmiddels een echte traditie – gesmuld tijdens het ‘frietjes eten’. Om 13:00 uur wordt de week afgesloten met een geweldig optreden.

Foto: Vorig jaar timmerden Dinteloordse kinderen naar hartenlust tijdens de 45e Kindervakantieweek. 
Foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl