Dinteloordse jeugd in actie tijdens spelsportfestijn

DINTELOORD – Vandaag kregen de jongeren van Dinteloord ruim baan om in beweging te zijn. In sporthal De Buitelstee organiseerde turnvereniging HMS een kennismaking met het landelijk beweegdiploma voor peuters en kleuters, ’s middags boden HMS en Voverdi de kinderen van zes tot twaalf de gelegenheid voor spel en sport tijdens het jaarlijkse Spelsportfestijn.

Tijdens de ochtendactiviteit in de sporthal konden kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar gratis kennismaken met het landelijk beweegdiploma van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Hier werd onder begeleiding van vrijwilligers van HMS naar hartenlust geklommen en geklauterd door een vijftiental kleintjes.

Twaalf spelsportonderdelen

’s Middags kwamen de wat oudere kinderen aan hun trekken tijdens het spelsportfestijn, dat nu al voor de tiende maal wordt gehouden. Het festijn was georganiseerd en voorbereid door HMS-voorzitter Conny van de Ree, die vanwege een opleiding dag zelf niet mee kon genieten, maar de leiding met een gerust hart overliet aan echtgenoot Ad en een twaalftal enthousiaste vrijwilligers. De 45 kinderen die naar de Buitelstee waren gekomen konden flink aan de bak. Met twaalf onderdelen – waaronder balanceren, trampolinespringen, ringen zwaaien, tumbling baan en diverse balspelen, was er volop te doen. Niet alleen de spieren werden in beweging gehouden, ook de hersentjes moesten aan de slag, want bij elk onderdeel moesten vragen over zowel het turnen als de volleybal worden beantwoord. Na afloop was er een heuse prijsuitreiking en ontvingen de deelnemertjes een fraai sportcertificaat.

Ook volgend jaar zal er in de vakantieweek na carnaval een nieuw Spelsportfestijn worden georganiseerd.

door: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl