Dinteloordse goede doel-lopers Vierdaagse vertrokken

DINTELOORD/NIJMEGEN – Vanochtend in alle vroegte klonk het startschot voor de 44.702 wandelaars die deelnemen aan de 103e Vierdaagse van Nijmegen. Onder hen ook de nodige inwoners van de gemeente Steenbergen zoals Dinteloorders Harry Vlamings en Suze Pietjouw. Beiden lopen niet alleen voor zichzelf, maar ook voor het goede doel. De komende dagen kunnen de belevenissen van Harry en Suze gevolgd worden via KijkopSteenbergen.

Voor Harry Vlamings (73) is het een bijzonder jaar, want hij loop de Vierdaagse ditmaal voor de tiende keer. Wanneer hij de afstand van 30 kilometer dagelijks weet te volbrengen zal hem dit op de laatste dag het gouden Vierdaagsekruis opleveren. Net als de vorige edities heeft Harry een drietal goede doelen aan zijn deelname verbonden. Dat zijn dit jaar: Theatergroep Cameleon, vervoersvoorziening de Plusbus en een nieuwe glijbaan voor zwembad Aquadintel.

Ook tijdens de Vierdaagse kunnen deze doelen nog gesteund worden via het bankrekeningnummer van Rotary Steenbergen NL 51 RABO 0118835971.

Villa Pardoes

Suze Pietjouw (13) deed vorig jaar voor het eerst mee met het V-team, wat een fantastisch maar wel loodzwaar avontuur was. Toch besloot zij voor de tweede keer mee te doen, samen met haar moeder Esther. De Dinteloordse tiener deed er zelfs nog een schepje van 10 extra kilometers bovenop en zal nu dagelijks 40 kilometer afleggen. Ook zij loopt voor het goede doel, namelijk Villa Pardoes, het vakantieverblijf voor ernstig en chronisch zieke kinderen en hun families. Bijdragen hiervoor kunnen overgemaakt worden via https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/wandelaars/suze-pietjouw

Pffffff

Gisteren vertrokken Suze en Esther al naar het logeeradres waar zij de komende dagen overnachten. Op tijd komen is belangrijk want wie zich voor de klok van 5 uur ’s middags niet registreet, kan deelname vergeten. “Alle regels zijn hier heel streng, dus zijn we blij dat we ons polsbandje en eerste knipkaart hebben gehaald,” meldde Suze opgelucht. Toen dat eenmaal geregeld was, konden Suze met haar ouders en zus en wandelmaatje Corina nog even genieten van een gezellige middag in Nijmegen. Niet te lang want de wekker ging al om 4.15 uur, “Pffffff,” verzuchtte Suze (geen fan van vroeg opstaan) al bij voorbaat.

Foto 1: Vol goede moed begint Harry Vlamings aan zijn tiende Vierdaagse. Het gouden Vierdaagsekruis wacht op hem.

Foto 2: De barometer waarop het aantal inschrijvingen stond vermeld. Inmiddels is bekend dat 44.702 wandelaars daadwerkelijk aan de start verschenen.

Foto 3: Harry vertrok gisteren samen met broer Piet en vriend Charles Huybrechts naar de Nijmeegse Wedren voor de inschrijving. Inmiddels  heeft hij de eerste dag, de Dag van Elst genaamd, al grotendeels achter de rug.

Foto 4: Voor ieder van de 77 deelnemende nationaliteiten is er een vlag. Een mooi Kodakmomentje voor Suze en moeder Esther.

Foto 5: Het passeren van de Waalbrug is een indrukwekkend moment tijdens de Vierdaagse. Vanaf het water worden de deelnemers aangemoedigd.

Foto 6: In Oosterhout is de eerste dag van de Vierdaagse uitgeroepen tot Blauwe Dinsdag. Een hart van wandelschoenen brengt een ode aan de wandelaars.

Foto 7: Voor wie zich zorgen maakt: dit is niet echt de tas waarmee Suze de komende dagen over paden en lanen trekt.

Foto’s: Harry Vlamings, Suze & Esther Pietjouw.