Dinteloordse bieb nu in BP tankstation

DINTELOORD – Vorige week vrijdag opende de Dinteloordse bibliotheek in het BP Tankstation van Pieter Vlamings aan de Steenbergseweg. Als openingshandeling kwamen Ronald Bierkens en zoon Lex hier hun boeken inleveren en de door hen gereserveerde boek ophalen.

De voorlaatste halte van de bieb was in de Regenboogschool aan de Burgemeester H. Popstraat. Dat beperkte de openingstijden, want die moesten liggen binnen de schooltijden. Daarvoor had de bieb een centraal – en zeer toegankelijk onderkomen – in het Dorpshuis. Vanwege bezuinigingen werd de vestiging daar gesloten.
De bibliotheek is geopend tijdens de openingstijden van het tankstation. Die zijn zeer ruim: dagelijks tussen 8:00 en 21:00 uur. Het is hier alleen mogelijk om gereserveerde boeken op te halen en om boeken in te leveren. Er is ook een pc beschikbaar om te reserveren. Eens per week worden gereserveerde boeken aangeleverd. Zodra de maatregelen rondom corona het toelaten zal er in de Dinteloordse bieb gestart worden met de Taaloefengroep en met de cursus Klik & Tik.

Benieuwd naar gebruikerservaringen

De dorpsraad is overigens benieuwd naar de ervaringen van gebruikers. Ze vraagt zich af of de nieuwe locatie van de bieb – aan de rand van het dorp – voor hen een probleem is en vraagt of de gebruikers hun idee hierover willen melden.

Foto’s: door Hakim Tampoebolon.
Ronald Bierkens en zoon Lex namen de nieuwe locatie van de bieb in gebruik.

Beelden bij dit artikel