Dinteloords bedrijf P-Touch koopt voormalig politiebureau

STEENBERGEN – Het voormalige politiebureau aan de Molenweg in Steenbergen is verkocht. De nieuwe eigenaren zijn Yvonne Plomp en Ad Geers die er hun laser- en graveerbedrijf P-Touch in gaan huisvesten. Daarnaast krijgt het pand een nieuwe functie als bedrijfsverzamelgebouw onder de noemer ‘Het Bastion’; een verwijzing naar het vestingverleden van Steenbergen.

P-Touch is al ruim tien jaar gespecialiseerd in laser- en graveerwerk voor persoonlijke geschenken en relatiecadeaus. Binnen deze branche beheert het bedrijf diverse webshops. “De afgelopen jaren opereren wij vanuit de Havenweg in Dinteloord,” vertelt mede-directeur Yvonne Plomp. “We groeien echter uit ons jasje.”

Koopcontract

De behoefte aan meer ruimte ging gepaard met de interesse om een bedrijfsverzamelgebouw te starten. Het oog van Plomp en Geers viel om die reden op het pand aan de Molenweg waarvoor onlangs het koopcontract werd getekend.

Het voormalige politiebureau stond voor een bedrag van 495.000 euro te koop bij Helmig Makelaardij. Het is in oktober 2016 tijdens een openbare veiling voor een bedrag van 237.500 verkocht aan een onbekende eigenaar. Het Rotterdamse makelaarskantoor Van Splunter Bedrijfsvoering begeleidde de verkoop indertijd.

Toepasselijke naam

De nieuwe naamgeving ‘Het Bastion’ ontstond uit de berichtgeving rond de Expeditie Nassau waarmee de gemeente Steenbergen samen met andere organisaties en inwoners het vestingverleden van de Nassaustad nieuw leven in wil blazen. “Dat sprak ons aan en dus gingen we op zoek naar een naam die daarbij past. Zodoende kwamen wij uit op ‘Het Bastion’. Extra toepasselijk omdat aan de overkant ‘’t R@velijn’ ligt.”

Wanneer ‘Het Bastion’ de deuren opent, is nog onduidelijk. “De komende tijd buigen we ons over de planning”, aldus Plomp.

Door Dasja Abresch