Dinteloord maakt zich op voor de 65e Muza

DINTELOORD – Wat in 1950 begon als een lokaal openlucht concert van de harmonie aangevuld met regionale artiesten groeide in de jaren die erop volgenden uit tot een waar fenomeen. Muza, de samenvoeging van Muziek en Zang kende vele gloriejaren met een hoogtepunt in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. De laatste jaren heeft de Muza een wat meer bescheiden vorm gekregen. Toch belooft de Muza drie avonden muzikaal vermaak en vooral ook gezelligheid. 16 – 17 en 18 Augustus is het weer zover.

Ook dit jaar wordt de Muza een de Haven gehouden. Drie avonden lang, telkens vanaf 20:00 uur en met een gratis entree.
Donderdagavond 16 augustus ontvangt de Muza de band Zero Friction. Een Steenbergse band, vijf man sterk en met een danig rock ‘n roll repertoire. Nummers van Johnny Cash, Elvis Presley, Chuck Berry aangevuld met nummers van The Beatles en Rolling Stones zullen het publiek zeker plezieren en in de stemming brengen.
Deze avond verschijnt ook de band Mount Temple op het podium. De viermans formatie brengt een U2 Tribute met zowel oudere als nieuwere nummers van U2. De organisatie is er van overtuigd dat de U2-fans zeker aan hun trekken zullen komen.

Vrijdagavond 17 augustus staat Andrew Dean in de schijnwerpers. Hij is in Nederland een veel gevraagde zanger en zal onder het mom van ‘The Partymachine’ voor een feestje zorgen.
Dean krijgt gezelschap van de allround coverband ‘De mannuh van Gastel’. Deze vijf mansformatie komt uit het buurdorp een is reeds een bekende bij de Muza. Met een gevarieerd en ook internationaal repertoire zullen ze zeker voor sfeer gaan zorgen. Wie straks mee wil zingen kan de keel alvast schrapen.

Zaterdagavond 18 augustus ontvangt de Muza de 12 personen tellende band De Bounties. Deze feestband zal letterlijk en figuurlijk het podium vullen en onder het motto ‘Feest in de tent’ wordt een stevig repertoire gebracht.
Steenbergenaar Marijn van Geel is ook in Dinteloord inmiddels een goede bekende. Laatst verzorgde hij een optreden tijdens de doorkomst van de Roparun en daarnaast is de zanger regelmatig van de partij met optredens op verjaardagen en festivals.
Nummer drie deze avond is Arjon Oostrom. De feestzanger uit Made timmert sinds 2005 aan de weg en naast diverse optredens is Oostrom vaste zanger bij de Après Skihut in Rotterdam, waar hij de tent regelmatig op de kop zet.

Naast genoemde zangers en bands ontbreekt Mathijs Pluijgers niet op deze Muza aan de Haven. Sterker nog, de feest-dj van Dinteloord zal alle avonden draaien en hij wisselt de artiesten af.