Dinsdag was actiedag horeca: wel terras, geen klanten

STEENBERGEN – Het blijft een hard gelag voor de horeca. De exploitanten zien overal drommen mensen, die zich al dan niet aan de regels houden. Ze zijn ervan overtuigd dat hun terrassen door zich aan tal van maatregelen te houden veiliger zijn dan tal van andere locaties waar mensen de buitenlucht op zoeken. Vandaag werd er door tal van horeca-exploitanten in het land actie gevoerd. Ook in de gemeente Steenbergen was dat het geval. Bijvoorbeeld bij brasserie De Kaai.

Bedrijfsleider Tom Knook legt nog eens uit waarom het terras van de Brasserie zo keurig gereedstaat om ‘gasten’ te ontvangen. “Wij houden ons aan de regels. Maar we hebben ons terras keurig gedekt. Het is echt doodzonde dat het terras niet gebruikt mag worden, zeker met het heerlijke zonnetje dat vandaag scheen. We laten met ons terras zien dat de anderhalve meter-maatregel goed kan worden nageleefd. En bij de bediening kunnen we er ook heel goed rekening mee houden om het veilig te doen”.

In de startblokken

Knook hoopt snel weer open te kunnen. “Zodra we dat mogen kan ons terras meteen open. We staan klaar in de startblokken om onze gasten te ontvangen”. Maar helaas verwacht Tom Knook dat het pas na Pasen zover is. Het hotel is nog wel open voor overnachtingen. “We hebben redelijk wat klandizie. Veelal werklieden die hier overnachten. Ook voor hen echter is ons restaurant nu gesloten”.

foto’s: de terrassen van De Kaai en van de Watertoren als twee voorbeelden uit de gemeente Steenbergen.

Beelden bij dit artikel