Dikteej over bestuursperikelen zorgt voor de nodige hoofdbrekens

STEENBERGEN – ‘Topsekreet’ luidde de titel van het Stéénberregs Dikteej van ’t Nuuwe Genòòtschap, dat gisteren bij De Joosse voor de nodige hoofdbrekens zorgde bij de deelnemers, die op ludieke wijze de ‘periekele die d’r eige n’afspeulde in de achterkaomertjes van de taortpunt op de sterrufputte’ kregen voorgeschoteld. Arnold van der Heijden maakte de minste fouten en kreeg zodoende uit handen van Prins Strienius V de eerste prijs overhandigd.

‘Gin mèèns mag wete wa t’r feiteluk aon d’àànd is… Zumme’t ooit aon de weet komme? Da zal daorvetrent niet meej valle… ’t Deksel wor welleswaor ààngstvalleg op de bèèrput g’ouwe, mar ’t meur d’ier impessàànt nog ’ààrder as in de tijd van de grasdròògerij’.

Ga er maar aan staan om dit soort teksten allemaal in foutloos Steenbergs op papier te zetten. Dat viel voor de meesten dus ook niet mee. In het kielzog van Van der Heijden eindigden Patries Baarendse en Mieke van de Laar op de tweede en de derde plaats van de jaarlijkse happening, waaraan zoals gebruikelijk ook weer een Stéénberregse kwis was gekoppeld, met 21 vragen over gemeentelijke monumenten en de historie van het Strienestadse carnavalsfeest.

Bij dit onderdeel behaalde Ilke de Greef de derde prijs, John Nijssen en Anja Adriaansen deelden plaats twee en Riekkus Zantboer bleek de kenner bij uitstek, met 17 goede antwoorden.