Dikke duim omhoog voor ‘De Vaert’

WELBERG – Als het aan de gebruikers van ‘De Vaert’ ligt, blijft het Welbergse gemeenschapshuis gewoon zoals het is. Het uiterlijk van het pand mag wel wat meer ‘smoel’ krijgen en ook voor de binnenkant zijn er nog de nodige wensen, maar over het algemeen krijgt de voorziening een dikke duim omhoog. Tijdens een meedenk-avond die gisteren werd georganiseerd door het bestuur van ‘De Vaert’ en de Dorpsraad Welberg toonden de dertig aanwezigen zich tevreden met wat er is. Al bleken er desgevraagd ook nog wel de nodige dromen te leven.

De beide organisatie organiseerden de avond naar aanleiding van het verzoek van de Gemeente Steenbergen om mee te denken over het Centrumplan Welberg. Binnen dit plan wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn om het hart van Welberg aantrekkelijk en toekomstbestendig te maken. Het gemeenschapshuis neemt binnen deze ontwikkeling uiteraard een belangrijke positie in.

De aanwezigen op de meedenk-avond werden bij binnenkomst in vier groepen verdeeld en gevraagd om met elkaar de discussie aan te gaan aan de hand van vier onderwerpen. Niet alleen werden de plus- en de minpunten van onder meer de voorzieningen, inrichting en openbare ruimte besproken, ook werd de deelnemers gevraagd een droomvisie te presenteren.

Alkoof

Het resultaat besloeg een scala aan praktische verbeterpunten waaronder het renoveren van de toiletgroepen, barkrukken met leuning, een afsluitbaar fietsenhok en goede verlichting binnen en buiten. Maar ook ontstond er gedurende de avond een fraai droomland waarbinnen de grote zaal uitgebreid wordt en voorzien van een mobiele tribune, een verzinkbaar biljart, een terras en het verplaatsen van de alkoof van de Sint Corneliuskerk naar ‘De Vaert’. En als het even kan, het eeuwige leven voor het personeel dat overladen werd met complimenten.

Corneliuskerk

De optie om te onderzoeken of de gemeenschapsvoorziening naar de kerk verplaatst kan worden, bleef nagenoeg onbesproken tijdens de avond. Het zou ook een utopie geweest zijn. Uit contact tussen de Dorpsraad Welberg en Hans van Trier, de nieuwe eigenaar van de kerk, bleek namelijk dat laatstgenoemde niet de intentie heeft om het gebouw in te zetten voor maatschappelijke doeleinden. Op dit moment heeft hij er geen vastomlijnde plannen mee.

Foto's: Dasja Abresch@Steenbergse Courant