Digitale spel ‘Weet Waar Je Woont’ is leerzaam tijdverdrijf tijdens de crisis

STEENBERGEN  – Voor jongeren en hun ouders zorgt de corona-crisis voor de nodige uitdagingen. De kinderen zitten thuis, maar hebben geen vakantie. Ze mogen niet naar school, maar moeten wel leren. “Hoe houden we het leuk?”, is de vraag die veel ouders bezighoudt. Het digitale spel ‘Weet Waar Je Woont’, kan hier een beetje hulp bij bieden.

Het digitale spel is vijf jaar geleden ontstaan, naar een idee van het Kunst- en Cultuurplatform Steenbergen. Sindsdien zijn er al vele vragen aan toegevoegd en wordt er jaarlijks een finale gehouden tussen de scholen in de gemeente Steenbergen, ‘De Schoolstrijd’ genaamd. Het spel is het hele jaar door voor iedereen bereikbaar www.weetwaarjewoont.nl. Je hoeft alleen een account aan te maken en je kunt beginnen.

IJskraam of reuzenrad?

In het spel zitten honderden vragen over alle zes de kernen van de gemeente Steenbergen: De Heen, Dinteloord, Kruisland, Nieuw-Vossemeer, Steenbergen en Welberg.  Na iedere vraag kan de speler kiezen uit vier antwoorden. Na de beantwoording kun er gekozen worden om gelijk naar de volgende vraag te gaan of om eerst nog een stukje achtergrondinformatie te lezen.

Tijdens het spelen, verdient de speler punten voor het klassement. Ook krijgt hij voor ieder goed antwoord bouwstenen. Daarmee kunnen allerlei leuke dingen gekocht worden voor in de plattegrond van de eigen plaats zet. Bijvoorbeeld een ijskraam of een reuzenrad.

Het spel is ontwikkeld voor kinderen die in groep 7/8 zitten, maar ook voor oudere jongeren en volwassenen valt er, met plezier, veel van te leren.

Door: Dasja Abresch © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl