Dierenweide Zorghoeve Kakelbont geopend

STEENBERGEN/DINTELOORD – Spikkel en Spot voelen zich al helemaal thuis bij Kakelbont, zo bleek gisteren bij de opening van de dierenweide van de zorghoeve aan de Boompjesdijk. De zogeheten kune kune varkens passen dan ook perfect in het Kakelbont-concept, waar de deelnemers van de dagbesteding de aaibare dieren maar al te graag vertroetelen en dat vinden de knorrende viervoeters op hun beurt maar wat fijn.

Hoe meer aandacht kune kune varkens krijgen, hoe meer je ze bovendien kunt leren. ,,Ze zijn slimmer dan honden,'' aldus Ingrid Havermans van Kakelbont, waar jong en oud terecht kunnen en ook bezoekers altijd van harte welkom zijn. Bijvoorbeeld elke zaterdag en zondag om 12.00 uur, om samen met boer Joost de dieren te voederen.

Bedoeling is om de dierenweide in de loop van het voorjaar verder uit te breiden met een aantal (mini)dwerggeitjes en een paar mini-ezels. In de schuur worden sinds enkele dagen trouwens ook meerdere lammetjes verzorgd, afkomstig van de familie Dam aan de overkant van de straat. De kleintjes krijgen bij Kakelbont op gezette tijden de fles en kunnen zich laven aan een warmtelamp.