Dienstenloket Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen van start

STEENBERGEN – Senioren en mensen met een beperking kunnen sinds kort een beroep doen op het dienstenloket van de Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen. Diensten waarvan gebruik kan worden gemaakt, zijn de tuindienst, klussendienst en vervoer met begeleiding.

De tuin- en klussendienst zijn bestemd voor inwoners van de gemeente Steenbergen afhankelijk zijn van minimuminkomen. Het betreft werkzaamheden zoals het snoeien van heggen, onkruid verwijderen e.d., met een maximum van één dagdeel per aanvraag. Voor klussen in en om het huis, zoals het monteren van een lamp of het ophangen van gordijnrails, geldt een maximum-tijd van twee uur per aanvraag. De kosten bedragen 5 euro per uur.

Nadere informatie over de mogelijkheden en de bijhorende kosten van vervoer met begeleiding, is verkrijgbaar bij het dienstenloket, dat elke dinsdag en donderdag bereikbaar is van 9.00 tot 11.00 uur op (0167) 763702. Voor zowel de telefonische contacten als het uitvoeren van de diverse diensten, maakt de SWOS gebruik van vrijwilligers. Wie zich hiervoor wil inzetten, kan zich via het bovengenoemde telefoonnummer aanmelden.

De vrijwilligers van het dienstenloket van de Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen (vlnr): Jane Hermes, Marsita Mac-Intosh en Helma Struijs.