Diehards laten zich niet uit het veld slaan door hitte

STEENBERGEN – De inmiddels vijfde Steenbergse Avondfietsdriedaagse beleefde gisteravond zijn slotavond. Ondanks de tropische hitte nam nog 70-tal fietsers aan de driedaagse deel. “We kregen opnieuw enthousiaste reacties van de deelnemers”, zo laat Martijn Hagens van Sportparkuitje.nl weten. Toch vraagt hij zich af of er een zesde editie komt. “Het aantal deelnemers is al die jaren nog te klein. Onze hoop was dat we zouden groeien naar zo’n 140 tot 150 inschrijvers”.

Dinsdagavond ging de tocht richting Moerstraten, woensdagavond werd in de omgeving Kruisland gefietst en gisteravond was omgeving Dinteloord aan de beurt.
“We organiseren deze avondfietsdriedaagse met veel enthousiasme. Maar zien het aantal deelnemers niet echt groeien, al waren er dit jaar wel nieuwe gezichten bij. Het verbaast ons wel dat die groei uitblijft. In de andere kernen is er sprake van grotere deelname. Dat moet hier toch ook kunnen”, aldus Hagens. Hij geeft aan dat het gehoopte aantal nodig is om goed uit de kosten te komen. “We hoeven er niet echt aan te verdienen, maar de opzet kost toch best veel energie en als het zo’n kleine club blijft, dan vragen we ons wel af of we dit door moeten zetten”, zo antwoordt Martijn Hagens op de vraag of er volgend jaar een vervolg komt.