Diehards laten zich niet uit het veld slaan door hitte

STEENBERGEN – De inmiddels vijfde Steenbergse Avondfietsdriedaagse is zojuist van start gegaan. Op het Steenbergse sportpark kunnen fietsliefhebbers zich inschrijven en op weg gaan volgens de routebeschrijving van de eerste avond. Die route voert langs het Oudland via Moerstraten naar het Halsters Laag.

Fietsdriedaagse organisator Sportparkuitje.nl is blij met de doorzetters die zich door de toch forse hitte niet uit het veld laten slaan. “Wij zijn geen flauweriken en gaan er gewoon tegenaan”, zo laat een van de eerste inschrijvers weten. Na haar druppelen de fietsers binnen. Ze krijgen naast een keurige beschrijving ook een gezond flesje water mee. Dat is en blijft een welkome gift, zeker deze avond met het kwik boven de dertig graden. Gelukkig komt er een windje opzetten – wel een van het type föhn – maar dat mag de pret niet drukken en is altijd nog beter dan geen wind.

Ook de komende avonden is inschrijven mogelijk

Fietsers die tijdens de rit eventueel lekrijden worden keurig opgehaald door fietsenmaker Johan Heuseveldt van Tweewielercentrum Steenbergen. Vermeld mag ook worden dat Jumbo Steenbergen het evenement sponsort en dat deelnemers aan de twee volgende avonden zich morgen en overmorgen rustig op het sportpark kunnen melden. Inschrijven