Diamanten echtpaar van Reijen geniet nog steeds samen volop van het leven

STEENBERGEN – Ze zijn al zestig jaar getrouwd en nog steeds genieten ze samen, Nel (81) en Kees (84) van Reijen-Verkerke. Deze week vierden ze hun diamanten huwelijksverjaardag samen met familie, een feestje waar ze echt naar uit keken. Maandagmiddag was er alvast een voorproefje tijdens het bezoek van loco burgemeester Cors Zijlmans die het gelukkige paar feliciteerde en een cadeautje overhandigde namens de Gemeente Steenbergen.

Genieten vormt de rode draad in het leven van Nel en Kees, die om precies te zijn vandaag zestig jaar getrouwd zijn. “Dat hebben we altijd al gedaan”, aldus Nel. “Zo hebben we altijd genoten van de vele fiets- en wandelvakanties die we gemaakt hebben door Europa. Eerst met de kinderen en later samen. We fietsten onder andere naar Duitsland, Frankrijk en Luxemburg, heerlijk! Vorig jaar zijn we zelfs nog op wandelweekend geweest samen met de kinderen en hebben we met z'n zessen de muur van Geraardsbergen in België gelopen”.

Ze leerden elkaar kennen in Tholen waar Nel vandaan komt, Nel was toen pas 15 jaar oud. Jaren later trouwden ze op 13 juni 1957. Het kersverse paar trok indertijd in bij de vader en moeder van Kees in Lepelstraat, maar ondanks dat ze hier alles voor zichzelf hadden, inclusief een kleine keuken, vertrokken ze na anderhalf jaar toch naar de Welberg. Niet veel later verhuisden ze voor de laatste keer naar de Anjerstraat in Steenbergen, waar ze nu nog steeds graag mogen wonen.

Gemeenteraad en bakkerij

Kees heeft in zijn leven op verschillende plaatsen gewerkt, op 14 jarige is hij leeftijd begonnen in het boerenland met seizoensarbeid. De militaire dienst volgde en nadat hij in 1954 afgezwaaid was zocht hij vastigheid, hij wilde immers trouwen met Nel. Dit vond hij bij de Enka – later Akzo Nobel – in Steenbergen. Nel heeft zo’n 18 jaar gewerkt bij Bakkerij Brouwers die tot 1984 in de Kaaistraat gevestigd was.

Beiden hebben ze zich altijd ingezet voor de gemeenschap. “Van eind maart 1984 tot eind december 1996 heb ik in de Gemeenteraad gezeten voor de PvdA", aldus Kees. "Ik heb dat altijd graag gedaan, tot de herindeling, toen ben ik ermee gestopt”. Nel is een echt verenigingsmens en heeft naast haar actieve deelname aan diverse verenigingen ook zo'n 12 jaar in het bestuur van de hervormde kerk gezeten. Nu is ze nog steeds lid van de Vrouwen van Nu.

Feest

Samen kregen ze twee zonen Kees en Gert-Jan en hebben ze drie kleinkinderen waar ze met trots over vertellen. Ze keken dan ook erg uit naar het feestje van woensdag bij de Berk in Bergen op Zoom, waar ze gaan genieten van hun 60 jarig huwelijksfeest samen met familie. Een plek waar ze vroeger al graag kwamen met de kinderen.

Door Vera Testers @Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl