Diamanten bruiloft in Steenbergen

STEENBERGEN – Evenals gisteren was burgemeester Joseph Vos vanmorgen te gast op een 60-jarig trouwfeest, dit keer van het echtpaar Jan en Dien Schrauwen-Uijtdehaag in Steenbergen, waar de huwelijksjubilarissen sinds zes jaar wonen in een appartement aan de Oosthavendijk.

Daar hebben ze het prima naar hun zin, al missen ze hun ‘oude’ omgeving nog wel. Het stel woonde meer dan vijftig jaar in Roosendaal, de geboorteplaats van mevrouw Schrauwen (83).

Haar man Jan (88) komt oorspronkelijk uit Rucphen en reed in zijn jonge jaren dagelijks op de fiets naar zijn werk in Roosendaal, voorbij het ouderlijk huis van zijn latere echtgenote. Op een goede dag knoopten de twee een praatje met elkaar aan en gingen ze wandelen om elkaar beter te leren kennen. Van het een kwam het ander en na een verkeringstijd van vier jaar beloofden ze elkaar eeuwige trouw.

Jan werkte eerst als timmerman en vervolgens op de administratie van verschillende bouwbedrijven in Roosendaal en Oudenbosch. De eerste vijf jaar van hun huwelijk werkte Dien in een kruidenierszaak, om zich vervolgens geheel aan het gezin te wijden. Ze kregen twee dochters en hebben drie kleinkinderen.

De heer Schrauwen mag nog altijd graag een potje biljarten en samen lopen ze, mits het weer dat toelaat, elke dag minstens een rondje van twee kilometer. Hun diamanten bruiloft wordt komende zondag nog uitgebreider gevierd met familie en vrienden.