Diamanten bruidspaar Van Vlimmeren

STEENBERGEN – Met een cadeautje in de hand liep burgemeester Vos gistermiddag woonzorgcentrum Onze Stede binnen, om daar Cor (83) en Wim (85) van Vlimmeren te gaan feliciteren met hun diamanten huwelijksjubileum.

,,Cor was nog maar achttien jaar toen wij verkering kregen. Ik herinner me nog de dag dat wij verliefd werden. Het was Oudejaarsavond 1949. Ik was met wat vrienden in de stad om het nieuwe jaar in te luiden. Toen kwam ik Cor tegen. Ik heb haar die avond naar huis gebracht.’’ vertelde Wim van Vlimmeren.

Deze ontmoeting was het begin van een zes jaar lange verkeringstijd. ,,In 1955 zijn we getrouwd en sindsdien zijn we altijd samen geweest.’’

Cor en Wim kregen samen één zoon, Jan. Wim was in zijn arbeidzame leven werkzaam als wever bij de ENKA en bij de plantsoenendienst van de gemeente. Cor was thuis druk in de weer met het huishouden. Ook zorgde ze voor de opvoeding van Jan. Later verzorgde Cor haar twee kleinzoons, Rick en Jos. Tot haar vreugde bleven de jongens bijna elk weekend logeren. Tijdens deze logeerpartijen werden de kleinkinderen door Cor in de watten gelegd.

Cor en Wim zijn na al die jaren nog steeds verliefd. ,,Ik zou zo weer met haar trouwen,’’ stelde Wim. Zijn ‘formule’ voor een lang en gelukkig huwelijk is alsvolgt: ‘Je moet samen leuke dingen blijven doen. Ik zou zeggen, trek er samen lekker op uit.’’