Diamanten bruidspaar in Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – Dubbel feest gisteren bij de familie De Baat-van Zomeren in Nieuw-Vossemeer, want de echtelieden vierden zowel hun diamanten bruiloft als de 84ste verjaardag van de bruid.

Nillie van Zomeren en Henk de Baat trouwden zestig jaar geleden op 7 oktober voor de wet en op 8 oktober voor de kerk. Beide data worden beschouwd als feestdagen. De twee ontmoetten elkaar vijfenzestig jaar geleden tijdens dansles in Steenbergen. ,,We waren niet gelijk verliefd. We hebben eerst nog een paar keer gedanst voordat we echt verkering kregen. Na vijf jaar verkering heb ik Nillie’s vader om de hand van zijn dochter gevraagd. Een jaar later trouwden we. Op de dag af negen maanden na onze huwelijksdag werd onze dochter Ad geboren. Zes jaar later volgde Corina,’’ aldus Henk.

Hard werken

Tijdens hun huwelijk hebben Henk en Nillie niet stil gezeten. ,,Ik heb altijd hard moeten werken,’’ vertelt Henk. ,,Eerst werkte ik bij de ENKA in Steenbergen. Vervolgens heb ik jaren in de haven van Rotterdam gewerkt. Ik heb ook nog op de markt gestaan. Ik verkocht toen kaas en zuivelproducten. Dat was zwaar werk. Ik begon om zes uur ’s ochtends en was dikwijls pas om half elf ’s avonds thuis.’’ Nillie werkte in de boomgaard. ,,Daar plukte ze aardbeien. Daarnaast zorgde ze voor haar jongere broers, haar ouders en haar dochters. ,,Henk en ik hebben niet stil gezeten, maar we zijn er niet slechter van geworden,’’ zegt Nillie.

Geloof

Het geloof loopt als rode draad door het leven van de huwelijksjubilarissen. ,,Ik kan wel zeggen dat het geloof ons nog dichter bij elkaar heeft gebracht. In zware tijden bidden we voor kracht en troost. In goede tijden danken we God voor de voorspoed,’’ aldus Nillie.