Derde plaats Coach Awards is kroon op werk X-landers

KRUISLAND – ‘Winning or losing we don’t care, the X-landers are everywhere!’. Met deze yell bestormden de leerlingen van de Zonnebergschool de afgelopen dagen Tenerife. Met robot Dingetje 3.0 en met de Trashtastic prullenbak. Maar bovenal met het team dat het samen beleven van het avontuur belangrijker vond dan winnen. Een gouden instelling die resulteerde in een bronzen prijs: de derde plaats bij de Coach Awards ging naar meneer Ruud. Een kroon op het werk.

De gedreven leraar zelf is supertrots op de award die wat hem betreft een teamprestatie is. De levenslessen die de kinderen tijdens de First Lego League hebben opgedaan, zijn wat hem betreft de grootste prijs die mee terug naar Kruisland gaat. “Deze ervaring nemen ze ons nooit meer af,” laat Van Kaam vanaf het Canarische eiland weten. “Wat had ik dit ook graag als kind mee willen maken. De FLL mag wat mij betreft een vast onderdeel in het lesprogramma zijn op de basisschool. Dit biedt de kinderen zoveel meer!”

Tijdens de laatste robotwedstrijd die gisteren gehouden werd, wist het laatste koppel X-landers Dingetje 3.0 tot het uiterste te motiveren. De gezamenlijke inspanningen leverde hen een 65e plaats op wat als jongste deelnemers tegenover 89 concurrenten een prachtige prestatie is.

Zowel het product,  de ‘Trashtastic, als de presentatie door de kinderen ontving lovende rapporten van de jury. Het zal zeker niet het laatste zijn wat we van dit innovatieve product te horen krijgen.

Vandaag kunnen de deelnemers en hun supporters nog een dagje ‘chillen’, morgen gaan zij terug naar huis. Dinsdagmiddag wacht hen een warm onthaal door hun medeleerlingen.

Foto’s: Imke Mulders©KijkOpSteenbergen