Derde Koos Moerenhout Classic staat in de startblokken

STEENBERGEN – Voor het derde jaar op rij vindt zaterdag 25 mei de Koos Moerenhout Classic plaats. De naamgever van het succesvolle evenement, waarvoor zich in de voorinschrijving alweer ruim 1500 sportievelingen hebben aangemeld, en rijwieltoerclub De Fatuur zijn er zo goed als klaar voor.

Oud-profrenner en Welbergenaar Koos Moerenhout verwacht, mede afhankelijk van de weersomstandigheden, dat er op de dag zelf nog vele honderden deelnemers bijkomen.

,,Vorig jaar hadden we in de voorinschrijving iets meer aanmeldingen en kwamen er uiteindelijk nog eens duizend bij. De organisatie heeft zich echter niet als doel gesteld dat het per se steeds drukker moet worden. Als we telkens boven de 2000 uitkomen, doen we het gewoon hartstikke goed en blijft het ook voor iedereen te behappen. Het plezier van de fietsers en de ongeveer tachtig vrijwilligers die erbij betrokken zijn staat voorop.’’

De huidige teammanager van de vrouwenploeg van Rabo Liv Giant, met in de gelederen onder anderen wereld- en Olympisch kampioene Marianne Vos, rijdt tijdens de KMC zelf de tocht van 125 kilometer. Burgemeester Saskia Bolten lost daarvoor om 9.15 uur het startschot. Op het programma staan verder ritten van 85, 160 en 200 kilometer.

Activiteiten op de Markt en goede doelen

Het vertrek van alle deelnemers duurt van 7.30 tot 10.30 uur, rond het middaguur worden de eersten terug verwacht op de Markt, waar ’s middags met muziek en onder meer biketrail-demonstraties van Rick Koekoek volop vertier is voor zowel de toerfietsers als het publiek.

De opbrengst van het evenement komt dit jaar ten goede aan Stichting Ankie van Shirley van Overveld uit Welberg, die zich inzet voor KiKa, en het eveneens in Welberg gevestigde Thomashuis. Ook de Lions Club Steenbergen e.o. kan op een bijdrage rekenen.

Voor meer informatie: http://www.koosmoerenhoutclassic.nl