zaterdag 5 oktober 2019, 14:00

Derby Welberg – NVS bleef doelpuntloos

WELBERG – Afgelopen zondag speelden Welberg en NVS een derby op Welbergs grondgebied. Onder bar slechte weersomstandigheden werd de wedstrijd aangevangen. Met in de eerste 10 minuten een iets beter NVS, dat zich enkele mogelijkheden creëerde, maar de Welberg defensie gaf niets weg.

Toen na een twintigtal minuten het startoffensief van NVS wat wegzakte, kreeg Welberg enkele mogelijkheden. De inzet van Lars Bogers en Dennis Luijks op de NVS goal ging eerst over, daarna naast en vervolgens was de bal voor de keeper. Net voor rust in de 40e minuut, schiet Luuk Dekkers op aangeven van Dennis Luijks net naast het doel. Bij deze poging liep hij (naar het laat aanzien) een vervelende enkelblessure op.Na een matige eerste helft gingen de ploegen de rust in met 0 – 0.

Herhaling

De tweede helft was een herhaling van de eerste helft. Beide ploegen krijgen weer mogelijkheden, maar tot echte kansen komt geen van twee. NVS scoort maar het doelpunt werd afgekeurd. Voor Welberg zijn er nog mogelijkheden voor Christian Farla (die Luuk Dekkers vervangen had) en voor Dennis Luijks, maar beide weten de bal niet de juiste richting doel mee te geven. NVS ziet ook nog zijn inzet door inval keeper Antonie Smit over getikt worden.
Hierna gaat de tamme en matige wedstrijd, in bar slecht hondenweer, voor beide elftallen uit als een nachtkaars. De 0 – 0 stand op het score bord geeft duidelijk aan dat er geen winnaar is. Wat overigens ook niet verdiend was geweest.

Uit tegen HSC

Aanstaande zondag 6 oktober 2019, speelt Sc Welberg 1 uit tegen HSC 28, aanvang wedstrijd 14.30 uur op sportpark Harella aan de Heerlesestraat te Heerle.

Door: Ad Bogers