Dennis Vermeulen nieuwe prins van Strienestad

STEENBERGEN – In de haven van Steenbergen is vanavond Dennis Vermeulen (31) onthuld als nieuwe prins carnaval van Strienestad. Als Strienius V maakte hij even later – bij het monument van de bietboer en de meermin – het motto voor carnaval 2013 bekend: ‘Daor gaon we meej in zeej!’


De nieuwe leutvorst kwam met zijn gevolg per boot aan. Op de Kade stond de vorige prins, Wannes I (John Nijssen), hem op te wachten. Hij presenteerde zijn opvolger aan het publiek, dat massaal was uitgelopen voor dit bijzondere moment.

Dennis Vermeulen is de elfde prins in de ruim vijftigjarige geschiedenis van Strienestad. Carnaval kreeg hij met de paplepel ingegoten, want zijn vader maakte in het verleden elf jaar lang furore als de ‘nar met de blauwe snor’. Strienius de Vijfde was in zijn jonge jaren lid van het jeugdgevolg, als Jantje Oorlog. Menigeen kent hem als trompettist en muzikaal leider van dweilband ’t WorNiks.

De rasechte Steenbergenaar woont samen met Ilja van Treijen en is onder meer ook actief lid van muziekvereniging Volharding.

De Stichting Karnaval Steenbergen heeft het nieuwe carnavalsmotto duidelijk gelinkt aan de actualiteit. Steenbergen ging eerder dit jaar immers in zee met een nieuwe burgemeester en nu ook met een nieuwe prins. Bovendien geldt waterrecreatie als een speerpunt van de gemeente, die het toekomstige aquaduct zelfs al de naam ‘Steenbergen aan zee’ heeft gegeven.