Denderende doorkomst Roparun in Steenbergen en Dinteloord

STEENBERGEN/DINTELOORD – Het noodweer van afgelopen nacht heeft gelukkig niet kunnen voorkomen dat de doorkomst van de Roparun in Steenbergen en Dinteloord één groot feest is geworden, voor zowel de deelnemers als het publiek dat vanmorgen in groten getale opkwam om de estafetteploegen met veel applaus, gejuich en aanmoedigingen te ontvangen. Speciale aandacht ging vanzelfsprekend uit naar de lokale teams Door Dik & Dun en de Stonemountain Runners.

Laatstgenoemden arriveerden omstreeks half negen in Steenbergen, waar zij opgewacht werden door familie, vrienden en bekenden. Na de ‘tussenstop’ gingen de Stonemountain Runners weer in stevig tempo verder richting Dinteloord.

Door Dik & Dun droeg dit weekeinde alweer voor de negentiende keer haar steentje bij aan de goede doelen van het sportieve spektakelstuk en kwam tegen half elf door thuisbasis Steenbergen. Maar dankzij de toetreding van Lisanne van Luyk en Danique van Tilburg ging ook in Dinteloord extra aandacht uit naar team 80. Dinteloorder Ad van Vlimmeren, lid van de Roadrunners, mocht eveneens rekenen op een enthousiast onthaal.

Rode loper

Op het Raadhuisplein lag voor alle deelnemers de rode loper uit en was voor jong en oud door ‘Dinteloord in Beweging’ een uitgebreid activiteitenprogramma op poten gezet. In Steenbergen had de plaatselijke doorkomstwerkgroep het ‘parcours’ voor de eerste keer verlegd, waardoor ook de Van Gaverenlaan en het stadscentrum werden aangedaan.

Vos kijkt z'n ogen uit

Deze wijziging viel goed in de smaak, al lag de nadruk van de feestelijkheden onveranderd in de Oudlandsestraat. Daar posteerden zich ook het leeuwendeel van het Steenbergse college, onder wie de wethouders Zijlmans, Van Geel en Van den Bosch en waarnemend burgemeester Vos, die de Roparun nog nooit met eigen ogen had aanschouwd. Hij keek z’n ogen uit en noemde het fantastisch wat er dezer weken allemaal aan festiviteiten in de gemeente Steenbergen wordt georganiseerd.

De Stonemountain Runners zijn inmiddels bijna in Rotterdam, tegen twee uur vanmiddag bereiken zij naar verwachting de eindstreep. Door Dik & Dun heeft zojuist in Klaaswaal voor de laatste keer gewisseld en finisht rond de klok van vier uur.

Op de Facebookpagina van KijkopSteenbergen.nl zijn meerdere fotoreportages van de Roparun en specifiek van de doorkomsten in Steenbergen en Dinteloord te vinden. Via onderstaande links kunt u ook bewegende beelden bekijken van de passage van zowel Door Dik & Dun als de Stonemountain Runners in Steenbergen.

Stonemountain Runners

http://youtu.be/c5hritNz6wQ

Door Dik & Dun

http://youtu.be/j263t2hR81I