Deltafiber start glasvezelcampagne in Steenbergen en Welberg

STEENBERGEN – Het bedrijf Delta Fiber Netwerk inventariseert momenteel bij inwoners van Steenbergen en Welberg of zij in aanmerking willen komen voor gratis aanleg van glasvezel. Wanneer een kwart van de inwoners dat wil en vóór 6 juli een abonnement afsluit bij een van de telecomaanbieders dan wordt het glasvezelnetwerk in beide kernen aangelegd.

Delta Fiber Netwerk – voorheen Glasvezel Buitenaf – is een onderdeel van Delta Fiber Nederland, het moederbedrijf van de telecomaanbieders Delta en Caiway. Dit bedrijf is eigendom van het Zweedse EQT, inmiddels de grootste glasvezelprovider van Noord-Europa. Het bedrijf heeft in deze gemeente Steenbergen lokale verkopers aangesteld, onder andere Phone House (Steenbergen). Zij adviseren belangstellenden over de pakketten die beschikbaar zijn. De inwoners die in aanmerking komen voor een gratis aansluiting zijn inmiddels per brief geïnformeerd. Wie dit gemist heeft kan via de website gavoorglasvezel.nl een postcodecheck doen om te zien of zijn of haar adres in aanmerking komt. Op deze website zijn ook alle andere lokale verkopers terug te vinden.

“De toekomst vraagt om glasvezel”

Patrick van Waarde van Phonehouse Steenbergen is overtuigd van het belang van glasvezel. “Glasvezel is supersnel – tot zelfs een keer of tien zo snel als kabel – en zeer stabiel. De upload snelheid is gelijk aan de download snelheid. Dat is zeker in de nabije toekomst belangrijk, want steeds meer gaat via internet. Voor moderne tv-techniek, bij het gamen, voor het werken in de cloud is dat belangrijk, maar bijvoorbeeld ook voor camerabeveiliging of deurbelsystemen. De toekomst vraagt om glasvezel”.

“Niet duurder dan Ziggo of KPN”

Hij wijst erop dat de aanbieders via het glasvezelnetwerk concurrerende pakketten aanbieden en dat een overstap van Ziggo of KPN voor de afnemers geen hogere kosten meebrengt. “Het beste is om naar onze winkel te komen. Dan kunnen we kijken hoe het pakket nu is samengesteld, wat de specifieke wensen zijn en adviseren welk pakket het beste past. Vervolgens bieden we hulp bij het overstappen. Over de aanleg hoeft men zich ook geen zorgen te maken. Een gratis monteur of installatiegarantie en bij Delta zelfs een totale installatie, waarbij kabels worden weggewerkt en Wifi in het hele huis wordt geïnstalleerd. Daarbij komt nog dat er slechts voor 1 jaar een contract hoeft te worden afgesloten. Vervolgens kan indien gewenst een overstap worden gemaakt naar een andere aanbieder”.

“Veel zaken worden via het internet gedaan”

Advocaat Kristien Aerts is bestuurslid van branchevereniging ‘Ons Steenbergen’. “Voor winkeliers, horeca-ondernemers en dienstverleners is stabiel en snel internet heel belangrijk. Online zaken regelen wordt zeker in de toekomst essentieel. Van glasvezel wordt gezegd dat dit zeer stabiel is en dat de snelheid wordt gegarandeerd. Dat zijn kritieke punten”, aldus haar reactie.

Ze voegt daaraan toe: “In deze Corona tijd merken we helemaal hoe veel vanachter de computer gebeurt. Videobellen met relaties, schoolbegeleiding online en ook privé contacten via een internetverbinding”, allemaal zaken waar we de afgelopen periode mee te doen hadden en ook de komende tijd zal dit zo zijn”. Ze hoopt dat voldoende inwoners zich aanmelden en dat het glasvezelnetwerk in de kernen gratis kan worden gerealiseerd.

Foto’s: foto 1: Patrick van Waarde van Phonehouse en foto 2: Kristien Aerts van Aerts Leimena advocaten uit de Kaaistraat