Deftige Flodder op de vrijgezellen-toer

STEENBERGEN – De Koos Moerenhout Classic was vandaag niet het enige wielerevenement in Steenbergen, waar ook de Amstel Gold Race op het programma bleek te staan, maar dan voor een select peloton van vrienden en familieleden van Coen Embregts, wiens vrijgezellenfeest werd gevierd met een leutige toer voor de aanstaande bruidegom. Zijn twee grote passies, carnaval en de Kleine Tour, kwamen hierbij ruimschoots aan bod.

Na een gezamenlijke lunch bombardeerde het gezelschap de Deftige Flodder van Strienestad tot kopman van de ploeg, waarvan de leden zich van hun sportiefste kant moesten laten zien. Dat gebeurde bij een cyclocross in de Komwei, een koppelrace in de Van Gaverenlaan en kegeltjesrijden op het plein voor de Vredeskerk. 

Om een mogelijke hongerklop te voorkomen, bestond de ravitaillering uit onvervalste Otto-burgers, waarna een bloemenhulde plaatsvond bij het bordes van het oude stadhuis in de Kaaistraat en een prijsuitreiking op de Markt. 

De laatste etappe voerde de feestvierders naar het bouwkot van B.C. De Vlaojestààmpers, om daar van (piep)schuim een bruidstaart en een carnavalesk bruidspaar te vervaardigen. Vervolgens was het de hoogste tijd voor een heerlijke barbecue en vanavond wordt er ter voltooiing van de Amstel Gold Race, hoe kan het ook anders, nog een kroegentocht ondernomen. 

Speciale dank van de ‘coureurs’ gaat uit naar Ludo Goossens en Nicole Bruynseels van de stichting Kleine Tour Steenbergen, de familie Otto, Koen Cuelenaere, vader Sjaak Embregts en schoonvader Ad Nouwen. 

Dit is een bericht in de rubriek Uw KijkopSteenbergen

Ook úw bijdragen hiervoor zijn van harte welkom via redactie@kijkopsteenbergen.nl

Familiefoto’s, (huwelijks)jubilarissen, Abrahams en Sarah’s, mooie kiekjes uit de verschillende kernen van Steenbergen, geboortes, (bijzondere) huisdieren, (sport)activiteiten, feestelijkheden: u kunt het allemaal delen met de vele duizenden bezoekers van deze website!

Vermeld altijd uw volledige naam, woonplaats en verdere contactgegevens.

(De redactie bepaalt uiteindelijk of uw inzending voor publicatie in aanmerking komt).