Defrie Tempelaars volgt Piet Soffers op als directeur Pius X

WELBERG – Defrie Tempelaars (36) uit Bergen op Zoom is deze week begonnen als nieuwe directeur op de Welbergse basisschool Pius X, waar hij Piet Soffers (62) uit Halsteren opvolgt.

Soffers 'begeleidt' Tempelaars nog enkele weken en neemt op woensdag 27 maart officieel afscheid. Van 15.30 tot 17.30 uur is er dan een receptie op de Pius X, ook voor zijn 'relaties' van basisschool Sint Anthonius in Oud-Vossemeer.

Soffers had de afgelopen negen jaar namelijk beide scholen onder zijn hoede. Hetzelfde geldt nu voor Tempelaars. De twee kennen elkaar al geruime tijd omdat zij beiden in de organisatie van de wandelvierdaagse in Halsteren zitten. Dat is de enige vrijwilligersfunctie die Soffers nog blijft vervullen nu hij vervroegd met pensioen gaat. Hij wil met zijn vrouw ruimschoots gaan genieten van hun kinderen, kleinkinderen en er lekker met de caravan op uittrekken.

Soffers loopt naar eigen zeggen met een trots en positief gevoel de poort uit van de Pius X, waar hij in 2004 na een roerige tijd aantrad. Sindsdien kwam de Welbergse school in veel rustiger vaarwater terecht en verbeterde het 'schoolklimaat' volgens Soffers aanzienlijk. ,,We zijn ook weer een 'groene school' geworden, oftewel de onderwijsresultaten zijn ruim voldoende. En tegen de stroom in groeit het aantal leerlingen.''

Defrie Tempelaars is naar eigen zeggen in een warm bad terechtgekomen. Hij was tot voor kort locatieleider van De Driemaster, school voor bijzonder basisonderwijs in zijn woonplaats Bergen op Zoom.

Een uitgebreid artikel over de directeurswisseling op de Pius X is vandaag te lezen in de Steenbergse Courant.