Deelnemers actiever bij dodenherdenking betrokken

STEENBERGEN – Op 4 mei worden de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog herdacht bij de bevrijdingsmonumenten van Steenbergen en Welberg. De werkgroep Bevrijdingsmonument Welberg wil de deelnemers actiever bij de herdenkingen betrekken door bloemen uit te delen die het het publiek bij de monumenten kan leggen. Uiteraard worden ook de traditionele kransen en bloemstukken bij de monumenten gelegd.

Bij de monumenten delen leden van de Welbergse JFK-groep, Scouting Steenbergen, werkgroep bevrijdingsmonument Welberg en vertegenwoordigers van de in de gemeente Steenbergen woonachtige veteranen witte en blauwe Anjers uit aan de bezoekers. Die kunnen vervolgens bij de monumenten worden gelegd. De genoemde leden zullen hierbij telkens voorgaan.

Start bij bevrijdingsmonument Welberg

De bijeenkomst bij het bevrijdingsmonument Welberg – de klok aan de Canadezenweg – start om 18:45 uur. Vervolgens gaan de leden van Stichting Bevrijdingsmonument Welberg op weg naar het bevrijdingsmonument aan het Kerkplein in Steenbergen nog langs de Maple Leaf boom die in de Corneliusstraat is gepland. Ook hier worden bloemen gelegd.

Plechtigheid 

Rond de klok van 19:40 uur arriveren ze op het Kerkplein. Ook hier worden bloemen gelegd. Dit alles ter nagedachtenis aan alle oorlogsslachtoffers sinds WO II, in het bijzonder de burger- en Canadese slachtoffers van de bevrijding in 1944 en de Nederlandse militairen die, waar ook ter wereld, hun leven verloren bij hun taak voor vrede en vrijheid. Na de plechtigheid hier loopt de stoet naar de Steenbergse begraafplaats aan de Nassaulaan.