Deelnemers aan Vosmeerse avondwandelvierdaagse lieten zich niet afschrikken

NIEUW-VOSSEMEER – Inmiddels voor de 56e keer op rij gingen 125 wandelliefhebbers van start in de avondwandelvierdaagse die buurtvereniging Boerengors organiseert. Dit ondanks de voorspelling van zware regenval met onweersbuiten – code Oranje. Het bleek een goede inschatting, want het slechte weer kwam rond 20:30 uur rustig op gang. De wandelaars waren toen al weer veilig thuis.

“We zijn dan wel een klein dorp, maar zijn er best trots op dat we op zo’n goede belangstelling mogen rekenen”, stelt bestuurslid Petra Rijk namens haar collega organisatoren. En terwijl Ria Hopstaken (al vanaf de oprichting actief bij Boerengors) en Corrie Brood (die haar 12 jaar bij de buurtvereniging aantikt) de startbewijzen uitdelen blijken de wandelaars goed gemutst. Ze zijn niet van plan zich uit het veld te laten slaan, al hopen ze dat de voorspelde zware regenbuien aangevuld met forse onweer nog een paar uurtjes op zich laten wachten. En zo geschiedde, al kregen ze van Petra Rijk het advies om meteen het verstrekte telefoonnummer te bellen wanneer de situatie uit de hand loopt. “We hebben een aantal auto’s paraat staan om wandelaars op te pikken mocht het onweer losbarsten”, vertelt Petra.

De jongste deelnemers

Ze laat ook nog even weten wie de jongste deelnemers op de tien en de vijf kilometertocht zijn. “Bij de tien kilometer zijn dat twee knapen van slechts negen jaar oud: Abel Simons en Michael Verwijs. Petje af voor die jongelui hoor".

De oudste deelnemer bij de tien is Evelien Gnade. Haar leeftijd blijft nog even geheim. De 10,5 maanden oude Niek Baten blijkt de jongste deelnemer bij de vijf kilometer te zijn. Al heeft Niek wel het voordeel dat zijn deelname op wielen gaat, want moeders duwt de kinderwagen.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl