Deel ambtenaren blijft ook ‘na corona’ thuiswerken

STEENBERGEN –Thuiswerken als ‘het nieuwe normaal’ na de coronacrisis. Volgens wethouder Koos Krook is het goed mogelijk dat een flink deel van de ambtenaren van de gemeente Steenbergen ook in de toekomst vanuit eigen huis hun werk blijven doen. De lege plekken die als gevolg daarvan zullen ontstaan in het gemeentehuis, kunnen ingevuld worden door faciliteiten die nu nog ergens anders gehuisvest zijn. Vraagwijzer bijvoorbeeld.

Krook liet het ballonnetje op tijdens de presentatie van de Begroting 2022. Volgens de wethouder heeft de coronaperiode “de bestaande ideeën over werken bij een gemeente aanzienlijk veranderd”. In het bijzonder die werkzaamheden die niet persé in het gemeentehuis uitgevoerd hoeven te worden, maar ook prima vanuit het eigen huis van de medewerker kunnen. “We onderzoeken wat corona ons heeft opgeleverd en dan met name voor wat betreft het thuiswerken,” aldus Krook. “Aan de hand van de resultaten kunnen we bepalen hoe we onze organisatie verder fysiek vormgeven.”

Luisteren naar medewerkers

Dat kan ook van invloed zijn op onderdelen van de gemeentelijke organisatie die nu nog op andere plekken in de gemeente Steenbergen gehuisvest zijn. Krook: “Het zou zomaar kunnen dat we de Vraagwijzer van de Fabrieksdijk naar het gemeentehuis kunnen verhuizen. We moeten luisteren naar wat onze medewerkers willen, ook omdat het qua milieu en duurzaamheid beter is. Een wethouder Sociaal Domein bijvoorbeeld kan een groot deel van zijn werk volledig vanuit huis doen.”

Op 4 november aanstaande vindt de besluitvormende vergadering plaats waarin de gemeenteraad de Begroting 2022 vaststelt.

(Door Dasja Abresch)