De zee centraal in optocht Dinteloordse basisscholen

DINTELOORD – Het was een kleurrijk schouwspel en menig toeschouwer moet zich dicht aan de kust gewaand hebben. Vanmiddag trok de scholenoptocht ‘dwars deur Peeloofdurp’ en meerde de stoet uiteindelijk aan in De Buitelstee, waar de deelnemers zich amuseerden op het scholierenbal. [ zie ook het fotoalbum op de homepage van KijkopSteenbergen.nl ]

De overwegend nautische sfeer in de scholenoptocht was vanzelfsprekend geïnspireerd door het motto van het carnaval in Peeloofdurp: ‘Gin Zee T’ôôg’. En zo trok een lange stoet van matrozen, zeemeerminnen, vissen, haaien, ôôgvliegers, zwemmers, een inktvis en veel blauwe golven langs.

Een van de deelnemende groepen kwam met een bekentenis: ‘We ebbe gin zak méé het motto gedaan’, die werd begeleid voor een zakkenrolster. Ook het milieu kwam aan de orde: de aandacht werd nadrukkelijk op de plastic soep gevestigd waarmee hele eilanden worden gevormd die in de oceanen drijven.

‘Niet verkeerd toch?’

Langs de route groepjes belangstellenden en Dinteloorders die in hun eentje de optocht kwamen bekijken. Onder hen ook mevrouw Riet. Die zich de tijden nog goed herinnerde waarin een carnavalsstoet in Dinteloord echt niet kon. “Wat leuk dat dit nu wel kan en dat steeds meer mensen hier plezier van hebben. Dat is niet verkeerd toch?”.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl