De X-landers zijn vertrokken!

KRUISLAND – En ze zijn weg! Vanmorgen om vijf minuten over acht vertrok de bus van de X-landers 6.0 vanaf hun eigen Zonnebergschool in Kruisland. Eindbestemming: Tenerife. Daar nemen Anna, Marcel, Fenne, Robin, Veerle en Laura onder leiding van teamcaoch Ruud deel aan de First Lego League. Ze gaan echter niet alleen want in hun kielzog reizen vaders, moeders, broers, zussen en zelfs een enkele grootouder mee.

De kids zelf hadden er ondanks het vroege tijdstip al veel zin in. “Ik ben helemaal hyper,” gaf X-lander Laura toe. Na een dikke kus voor haar achterblijvend grootouders sprong zij vol goede moed de bus in. Klaar voor het grote avontuur.

In totaal reist een gezelschap van 22 personen af naar Tenerife, waarvan de zes X-landers uiteraard de allerbelangrijksten zijn. “Wij volwassenen zullen deze reis zoveel mogelijk op de achtergrond blijven,” aldus meneer Ruud. “Ik hoop vooral dat de kinderen dat authentieke campinggevoel krijgen wanneer ze met al die nationaliteiten op de Lego Leaugue zijn.” Welke prestatie ze daar vervolgens wegzetten is voor hem van ondergeschikt belang. “We weten dat we met onze robot, Dingetje 3, niet tot de top gaan behoren. Als we een kans maken om in de prijzen te vallen dan is het met onze prullenbak, de Trashtastic. Maar eigenlijk is de prestatie niet belangrijk. Het gaat erom dat de kinderen het mee mogen maken. Dat houden we ze van het begin af aan al voor en daar zijn zij ook van doordrongen.”

De komende dagen zal er via Kijk Op Steenbergen regelmatig verslag worden gedaan van de belevenissen van de Tenerife-gangers.  

Foto’s: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen