‘De Vlaoje’ de boer op met stamppotactie

STEENBERGEN – Jongens van de gestampte pot zijn het, bij BC De Vlaojestààmpers, die hun naam in het laatste weekeinde van deze maand eer aan gaan doen met de actie ‘Heel Steenbergen stampt!’ De leden van de carnavalsbouwclub gaan op zaterdag 29 oktober (met een uitloop naar zondag 30 oktober) de boer op, om huis aan huis in Steenbergen, Welberg, De Heen en het buitengebied zoveel mogelijk ‘errepels, peeje en juin’ aan de man te brengen.

Vijfhonderd zakken van vijf kilo aardappels zijn ingeslagen, die voor 5 euro per stuk worden verkocht. Wie er stamppot van wil maken, kan er voor 2 euro meteen een setje van 1,5 kilo ‘peeje en juin’ bij nemen.

,,We leveren er ook het lekkerste recept voor oma’s peestamp bij,’’ vertellen Harry-Jan van Zundert en Koen Cuelenaere van De Vlaojestààmpers. Smulpapen die zeker willen zijn van een maaltje, kunnen de levensmiddelen al op voorhand bestellen bij de leden van de bouwclub.

De opbrengst van ‘Heel Steenbergen stampt!’ wordt door ‘de Vlaoje’ gebruikt om ook de komende jaren ‘stikgèèf’ voor de dag te komen met een grote, zelfgebouwde carnavalswagen. Voor 2017 staan de optochten van Roosendaal, Halsteren en natuurlijk Strienestad op het programma.

,,In Halsteren mogen we dit jaar voor het eerst bij de A-wagens meedoen,’’ onthullen de bouwers, die al volop bezig zijn met hun nieuwe creatie, waarvan de contouren al duidelijk zichtbaar worden in het bouwkot aan de Hoogstraat.