‘De vlag kan uit’

STEENBERGEN – De Stichting Belangen Carnavalsbouwclubs Steenbergen had er een hard hoofd in, maar is gisteravond toch tot overeenstemming kunnen komen met de bouwclubs Vor Mekaor, Gebeiteld en PZN, die zodoende per 1 oktober hun intrek kunnen nemen in de loods aan de Koperslagerij.

Omdat de contractonderhandeling afgelopen zomer waren vastgelopen, zaten de stichting en de vertegenwoordigers van de drie bouwclubs gisteravond opnieuw rond de tafel met wethouder Cors Zijlmans.

,,De vlag kan uit,’’ meldde voorzitter Annemarie van Gaans van de belangenorganisatie na afloop van het overleg. ,,We zijn er, met grote dank aan de wethouder en zijn beleidsmedewerkster, alsnog in goede harmonie met elkaar aan uitgekomen.''

,,Alles is uitgesproken en alle geschilpunten zijn de wereld uit. Volgende week worden de contracten getekend en gaan we met de bouwclubs praten over de inrichting van de loods, waarin zij met ingang van 1 oktober terechtkunnen. Wij zijn ontzettend blij dat het zo is afgelopen. Het was alles of niks, gelukkig werd het alles. Nu kunnen wij ook verder, bijvoorbeeld met het zoeken van sponsors, want die zijn hard nodig.’’

De Stichting Belangen Carnavalsbouwclubs Steenbergen gaat de loods huren van de gemeente, die het pand dit voorjaar aankocht om de huisvestingsproblematiek van de bouwclubs op te lossen. De bouwclubs gaan op hun beurt een huurovereenkomst met de stichting aan.

,,We beginnen met een starterscontract dat loopt tot maart 2018. Dan hebben we de exacte kosten voor het gebruik inzichtelijk en kunnen we de lasten voor de bouwclubs zonodig naar boven of naar beneden bijstellen. Daarna wordt er gewerkt met contractperiodes van twee jaar,’’ aldus Van Gaans.