De vlag hangt uit voor feestjaar D’n Dweilberg

WELBERG – Dweilband D’n Dweilberg uit de Welberg viert dit jaar haar elfde verjaardag en dat lustrum gaat niet met stille trom, en zeker niet ongezien, voorbij. Menig passant van de kerk op de Welberg keek de afgelopen dagen verrast omhoog nu vanuit de klokkentoren ineens een grote banier wappert die het gebouw een feestelijke uitstraling geeft.

Op de vlag staat het logo van D’n Dweilberg met daaronder het stichtingsjaar van de band, 2008. “We vonden het een leuk idee om aandacht te vragen voor het feestjaar en het Zomerkarnaval op de Raldal dat morgen, zaterdag 29 juni plaatsvindt,” aldus een woordvoerder van de band.  “De kerktoren vormt van het begin af aan al het logo van onze band dus daar moesten we wel iets mee doen.” Het idee bleek overigens makkelijker dan de uitvoering.  “We hadden eerst de banieren uit drie galmgaten hangen, maar door de wind wapperden zij alle kanten op, behalve de goede. Na twee mislukte pogingen hebben we besloten om ze alle drie naast elkaar te hangen en dat werkt. Maar het betekent wel drie keer alle trappen op, wat bij een temperatuurtje van  ruim dertig graden niet meeviel. Daar komt natuurlijk bij dat we de jongsten niet meer zijn,” aldus de woordvoerder met een vette knipoog.

Wie het verjaardagsfeestje mee wil vieren is zaterdag van harte welkom tussen 20.00 en 02.00 uur op het plein tussen gemeenschapshuis De Vaert en basisschool Pius X. Dweilbandjes, deejay Peter Vroon en feestzanger Marco Kraats zorgen voor de feestelijke omlijsting, D’n Dweilberg voor de verrassingen.