De snuffelmarkt in Nieuw-Vossemeer is altijd een succes

NIEUW-VOSSEMEER – Er zijn weinig evenementen die elk jaar succesvol zijn. De snuffelmarkt in de gymzaal in Nieuw-Vossemeer is er daar één van. Elk jaar weten honderden koopjesjagers de weg weer te vinden. Wie zijn slag wil slaan moet vroeg aanwezig zijn.

Als de deuren open gaan is vliegen de mannen op de elektronica af

Even na een uur is het redelijk rustig in de gymzaal naast de Hervormde kerk. Mensen wandelen op hun gemakje langs de lange rijen tafels, op zoek naar net dat ene artikel. Een boek, een paar pantoffels of die leuke kop en schotel. Voor een habbekrats kun je allerlei spullen kopen. Waar het ’s middags rustig is, was dat ’s morgens wel anders. “Om half tien stond er al een lange rij mensen te wachten.” verzucht Brenda Knuit. “Nu is het goed te doen. Even een praatje maken met bezoekers, samen iets leuks uitzoeken, dat maakt de snuffelmarkt zo leuk. Vanmorgen was het flink aanpoten. Om 10 uur gingen de deuren op en stroomden de mensen binnen. Er komen dan altijd veel handelaren, die kopen hele partijen op. De mannen die binnenkomen vliegen meteen op de elektronica af. Dat is elk jaar zo, heel bijzonder. Vaak vragen ze ons spullen apart te zetten. Dat doen we wel, maar eerst betalen! Anders blijft het staan.” lacht ze.

Alles is gekregen, spullen komen zelfs uit Breda

Wie de snuffelmarkt nog nooit bezocht heeft zal verbaasd zijn over het grote aantal artikelen wat aangeboden wordt. “Alles krijgen we, uit de hele regio brengen mensen hun spullen bij ons. Zelfs een collega uit Breda heeft spullen gedoneerd.” licht Brenda trots toe. Elk jaar bieden we andere spulletjes aan. Mocht er vandaag iets overblijven dan proberen we dat nog via Marktplaats te verkopen. Wat daarna overblijft schenken we aan de Kringloper. Het geld wat we via Marktplaats binnenhalen bewaren we voor de inzamelingsactie van het volgende jaar. De snuffelmarkt maakt onderdeel uit van de Stichting Fancy Fair. Jaarlijks organiseert de stichting evenementen om geld in te zamelen voor een aantal goede doelen. 2 scholen in Gambia, een weeshuis in Haïti en een project waar briketten gemaakt worden in Uganda mogen op een financiële bijdrage rekenen. Een meisjesschool in Afghanistan is vanwege de daar heersende oorlog moeilijk te bereiken, maar we zetten een deel van de opbrengst voor hen opzij.

Er is een recordbedrag opgehaald

Zondagavond werd de opbrengst van de Fancy Fair en de Snuffelmarkt bij elkaar opgeteld. Het werd een recordbedrag van maar liefst € 15.560,35! Daar kunnen weer veel goede doelen mee geholpen worden.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl