De sloopkogel gaat door ‘De Pionier’

STEENBERGEN – Vandaag is begonnen met de sloop van ‘de Pionier’ aan de Wipstraat 4 in Steenbergen. De nieuwe eigenaar, Dierenkliniek Steenbergen, zet hiermee de eerste stap naar nieuwbouw op deze locatie. De daadwerkelijke bouw van de nieuwe kliniek laat nog wel even op zich wachten. Woordvoerder namens de maatschap, Marnix Snijder, denkt dat de eerste schop na de bouwvak in de grond kan en hoopt dat de verhuizing van de Kruispoort naar de Wipstraat in de zomer van 2022 een feit zal zijn.  

Hoewel de bouw dus nog enige tijd op zich laat wachten, is uit praktische overwegingen besloten de gebouwen alvast te slopen. “Door het pand te slopen, kan het niet afbranden of gebruikt worden voor een illegale hennepkwekerij,” licht Snijder toe. “Plat is plat en weg is weg.”

Bruggetje

Het bruggetje aan de zijde van de Wipstraat blijft gespaard al verkeert het momenteel in erbarmelijke staat. “Het terrein is langs die kant nu in ieder geval niet bereikbaar en dat willen we voorlopig even zo houden,” aldus de dierenarts. “In de toekomst wordt het weer een volwaardige toegang voor wandelaars en fietsers.”

De sloop van het pand zal naar verwachting drie dagen in beslag nemen. De aanwezige asbest is al eerder verwijderd door een gespecialiseerd bedrijf.

Aanstaande woensdag wordt het nieuwe ontwerp van de Dierenkliniek Steenbergen besproken in de commissie Welstand. Dat is niet voor het eerst, maar Snijder hoopt dat er dit keer witte rook uit de schoorsteen van de commissie komt.

Foto: Peet Dalmeijer & Thomas Weezenbeek

Tekst: Dasja Abresch

Beelden bij dit artikel