De Meermin ziet Sarah

STEENBERGEN – Een week eerder dan voorheen gebruikelijk was gaat vandaag, zondag 26 april, het Steenbergse openluchtzwembad weer open. Het seizoen dat op het punt van beginnen staat is een bijzonder, want De Meermin – in 2014 gekozen tot beste buitenbad van ons land – bestaat 50 jaar en ziet dus Sarah.

Onder de bezielende leiding van badmeester Leo Holierhoek, hebben de medewerkers en vrijwilligers de afgelopen tijd alles weer in gereedheid gebracht om het de bezoekers ook in dit jubileumjaar weer in alle opzichten naar hun zin te maken.

De vervroegde opening heeft alles te maken met de meivakantie van de scholen, die vrijdagmiddag begon. Vandaag is het bad sowieso geopend en voltrekt zich ook een onderdeel van de Survival Run op het terrein. De komende dagen hangt het af van de weersomstandigheden of er gezwommen kan worden. Actuele informatie hieromtrent is altijd te vinden op www.zwembadaquadintel-meermin.nl. Vanaf 2 mei gelden de reguliere openingstijden.

Speciale jubileumactiviteit

Het zwembad aan de Krommeweg, met zijn riante zonneweide, ligt er bij aanvang van het gouden seizoen tiptop bij en zowel het les- als het activiteitenprogramma zitten zo vol, dat het nog even de vraag is wanneer het 50-jarig bestaan officieel kan worden gevierd. ,,We zullen om te beginnen bij de opening en zeker ook bij verschillende bestaande activiteiten aandacht schenken aan het jubileum,’’ aldus Holierhoek.

,,En op onze Facebookpagina laten we oude foto’s zien, waaraan je mooi kunt zien hoe het bad in de loop der jaren veranderd is. We gaan daarnaast nog wel iets speciaals doen, met name voor de kinderen en de gezinnen, want dat zijn en blijven de belangrijkste doelgroepen voor een buitenzwembad. Wat er gaat gebeuren en wanneer, maken we uiteraard tijdig bekend.’’