De Meermin wil graag nog een keer zwembadverkiezing winnen

STEENBERGEN – Niet alleen de temperaturen lopen in deze tijd hoog op; datzelfde geldt voor de bezoekersaantallen van zwembad De Meermin. Hoewel het één een logisch gevolg lijkt van het ander, is dat volgens badmeester Leo Holierhoek nog niet zo vanzelfsprekend. ,,Er zijn tenslotte veel mensen op vakantie.’’

Desondanks was het met name eind vorige week en weekeinde een drukte van belang in en rondom het Steenbergse openluchtbad, waar achtereenvolgens 1123, 1143 en 1197 bezoekers de toegangspoort passeerden. De teller is dit seizoen de 30.000 inmiddels gepasseerd en dat zijn er zo’n 4000 meer dan vorig jaar op deze tijd.

Steeds meer gasten uit de regio

Dankzij de soms tropische weersomstandigheden, wordt puur met zonne-energie een watertemperatuur van 29.5 graden bereikt, vertelt Holierhoek niet zonder trots. Wat hem bovendien opvalt is dat er steeds meer gasten uit de regio de weg naar De Meermin weten te vinden. Ook de grote belangstelling voor de uiteenlopende zwemlessen stemt de badmeester tot grote tevredenheid. ,,We hebben onlangs al 90 diploma’s mogen uitreiken en daar komen er eind van het seizoen nog eens 150 tot 190 bovenop.’’ Het aantal lesklanten bedraagt, evenals voorgaande jaren, 275 à 300.

Zwembad van Jaar-verkiezing

Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 augustus staan de jaarlijkse activiteitenweek en de zwemvierdaagse op het programma bij De Meermin, dat voor de vierde en voorlopig laatste keer meedoet aan de Zwembad van het Jaar-verkiezing.

,,We zijn twee keer eerste en één keer tweede van Noord-Brabant geweest en willen nu graag nogmaals op de eerste plaats eindigden,’’ stelt Holierhoek, die bij deze iedereen die het Steenbergse zwembad een warm hart toedraagt oproept zijn of haar stem uit te brengen. Dat kan via http://www.zwembadvanhetjaar.nl

Ook op Aquadintel kan worden gestemd, het Dinteloordse zwembad staat in de tussenstand op de tweede plaats.