De Meermin ontvangt op valreep vijftigduizendste bezoeker

STEENBERGEN – De 5-jarige Damian van Geel is vanmiddag gehuldigd als 50.000ste bezoeker van zwembad De Meermin, waar dit weekeinde het seizoen wordt afgesloten met onder meer het diplomazwemmen, een slaapfeest en de laatste afstandsproef.

Badmeester Leo Holierhoek hoopte voor aanvang van het seizoen de magische grens van 60.000 gasten te kunnen breken, maar die hoop ging na het slechte voorjaarsweer al gauw in rook op.

Dankzij een stralende zomer kon een flinke inhaalslag worden gemaakt en gisteren kwam Damian als 50.000ste door de poort. Vanmiddag kreeg hij niet alleen hiervoor een certificaat in zijn knuistjes gedrukt, maar ook zijn zwemdiploma.

Vandaag was het namelijk voor een groot aantal kinderen afzwemmen in De Meermin, waar dit jaar in totaal bijna 200 zwemdiploma’s werden behaald.

Holierhoek riep de geslaagden vanmiddag één voor één naar voren en wist bij iedereen een persoonlijk verhaal te vertellen.

Ook bedankte hij alle aanwezigen voor hun veelvuldige bezoeken aan het zwembad en de medewerkers/vrijwilligers voor al hun inspanningen, waardoor het volgens Leo een fantastisch seizoen is geweest.

Vanavond vindt er op het terrein van De Meermin een slaapfeest plaats voor de lesklantjes, morgenochtend is het ontbijtzwemmen geblazen en vindt ook de afsluitende afstandsproef plaats. Begin van de middag staat er dan nog een ‘uitdaging met diploma’ voor ouders op het programma en om vijf uur gaat de toegangspoort weer voor acht maanden dicht.